Har bokat tid på ambassaden!

Bokade tid på ambassaden igår. Nu återstår bara en sak att lösa. Hur fasen ska jag ta mig dit i tid?? Tog i och för sig den senaste tiden som gick, 9.30, men man ska ju vara där minst 20 min innan och det kommer bli svårt kan jag ju säga. Måste ju ta mig till själva ambassaden med på något sätt när jag väl kommit till stockholm. Det ser tyvär ut att bli tåg, har inte hittat någon buss som går vid någon bra tid än..

Växjö nästa

Visumansökningen som skulle göras via internet är färdig nu! Tog mig säkert 2 timmar att få ordning på den. Jag var och beställde ett personbevis idag också. Saker går framåt minsann!

Imorgon bitti bär det av mot Växjö med Matilda, Jojjo och Calle. Vi ska åka och hälsa på hos Erik. Ska bli sjukt roligt! :D Det blir utgång imorgon kväll också, som jag är galet taggad på!

Nedräkning: 85 dagar kvar

Om 85 dagar är jag i USA! Det känns fortfarande helt overkligt.
Jag tänkte att jag skulle berätta lite om familjen och hur jag kommer bo. Kan hända att jag redan skrivit lite om det, men det får ni stå ut med.

Jag kommer bo mitt i Chicago city. Familjen har 5st barn, varav två tvillingpar. De har även två stycken marswin. Det kan bli spännande.

Jag kommer att ta hand om barnen tillsammans med värdmamman som är en "stay at home mom". Det betyder att jag inte kommer behöva ha alla barnen samtidigt, utan vi kommer hjälpas åt.

Jag kommer jobba alla vardagar från 13.30-20.30, och en kväll på helgen. Ålltså kommer jag ha alla förmiddagar ledig till att plugga på collage, träna, shoppa och träffa kompisar. Låter ganska bra tycker jag.

Mitt rum ligger på källarvåningen, och jag kommer ha en egen toalett. På samma våning finns även ett typ vardagsrum eller vad man ska kalla det där jag får vara med mina kompisar. Jag kommer alltså att ha hela källarvåningen för mig själv, i alla fall är jag den enda som sover där. Familjen skickade lite bilder på källarvåningen häromdagen och det såg jättemysigt ut. :)

Det känns faktiskt väldigt bra att jag inte kommer åka för än i Januari. Jag hade värsta paniken först över vad jag ska göra tills dess, men känner nu att jag inte hade velat åka innan jul. Det hade förmodligen bara resulterat i att jag skulle vilja åka hem när julen och allt kommer. Det känns skönt att ha tid att träffa alla ordentligt också så man inte behöver stressa med det (än).

Visum


Herregud vad komplicerat det är att fixa visum. Jag förstår typ ingenting av visuminstruktionerna jag fick hem häromdagen.
Man ska ha med sig hur mycket grejer som helst till ambassaden.

Jag har hur många viktiga telefonsamtal som helst också som jag borde ringa känns det som, men telefonskräcks-josefine är framme igen så jag vågar inte.

Behöver ringa till:
- Skatteverket
- Skandinaviska institutet
- Arbetsförmedlingen (och kanske försäkringskassan)
- Vårdcentralen
Skjuter nog upp det till imorgon.

Chicago here I come!!!

Tackade ja till värdfamiljen i Chicago igår, och fick precis ett svar att de vädligt gärna ville att jag blir deras au pair!! Så himla häftigt. JAG SKA TILL CHICAGO I JANUARI!!!
bild från google.se

Road To Ride On

Försöker distrahera mig med lite musik i väntan på att jag ska skypea med värdmamman i Chicago. Så himla sjukt nervös är jag över att prata engelska.

Chicago, eller inte Chicago? Det är frågan..

Har mejlat med familjen från Chicago nu i ett par dagar! Det är mycket som känns jättebra!
Men också några saker som känns mindre bra. Till exempel åker de båt nästan hela sommaren, och jag är ju inte direkt den som älskar att åka båt om man säger så. Sen är mamman i familjen en "stay at home mom" och det vet jag inte om jag tycker är bra eller dåligt. Beror ju helt på hurdan hon är. Men känns som att det skulle kunna bli så att man känner att man helatiden måste vara världens bästa och att hon ska tycka om allt man gör. Men samtigt, med tanke på att familjen har 5 barn, så tror jag det kan vara rätt skönt att hon också är hemma.
Sen vill de inte ha en au pair för än i slutet av Januari heller, vilket är lite tråkigt för jag hade räknat med att få åka iväg tidigare än så. Har ingen aning om vad jag skulle göra fram tills dess.
Så har lite beslutsångest just nu.
Ska prata med mamman i familjen någon dag snart nu. Får väl se vad jag känner efter att vi har pratat :)

Jag har fått en match!

Jag har fått en match i Chicago! Familjen låter hur trevlig som helst. Kommer förmodligen skypea med dem idag, imorn eller snart. Känns lite nervöst! Jag har aldrig använt skype. Det kommer nog kännas lite konstigt att de kan se mig, fast jag tror att det är bra :)
Shit, allt blev genast mycket verkligare när jag läst mejlet från dem. Jag ska verkligen åka till USA!

RSS 2.0