Snart är jag i USA

Hade min sista praktikdag idag! Det var både skönt och tråkigt. Jag tror jag kommer sakna det lite. Jag gillar att läsa alla referenspapper som folk skriver om mig nu, och det är så kul att de flesta också skriver ungefär samma saker utan att de vet om det :)
Imorgon ska jag scanna in och ladda upp det sista till min ansökan! 
Jag blir så grymt taggad på det här vissa stunder alltså, och en sådan stund är JUST NU!!!
USA USA USA USA USA USA USA

Praktik

Praktiken på dagiset är nu i full gång. Har idag jobbat hälften av tiden, dvs. 4 dagar. Ska fortsätta tills på onsdag nästa vecka, sen måste allting fixas klart så fort som möjligt så att jag kan gå på min preliminära intervjutid den 5 september. Igår skrev jag klart mitt host family letter. Fick en post it-lapp på det idag där det stod att det var ett bra brev men att jag hade glömt att skriva om mina hobbies och framtidsplaner, så jag behöver bara fila lite till på det så är det färdigt sen, förhoppningsvis!
Det jag har ångest över är videon! Hur gör man? Vad ska man säga? Ska man öva in allt innan? Hur ska man se ut? Vad ska man ha med? Ska man visa bilder?
Jaa, alltså shit vilken grej. Jag tycker det känns så löjligt och onaturligt att sitta och prata på engelska inför en kamera, men jag antar att det bara är en fördel att ha en video så får väl försöka att få ihop någonting!
Jag är verkligen pepp på att få åka iväg nu!

Host family letter

Idag ska jag fila på mitt "host family letter". Kom igång med det igår, och måste säga att det gick ganska så bra när jag väl hade börjat.
Imorn börjar min praktik på dagis. Ska vara där i två veckor tror jag. Är lite smått nervös, men jag tror det kommer bli kul! Det gick iallafall himla lätt att fixa en praktikplats, och jag fick börja redan nu imorn (veckan efter att jag ringde). Kanon!

Application form: check

Mitt "application form" är nu helt ifyllt. Så nu återstår bara: barnreferenser, bilder, video, "host family letter", och allt det andra. På måndag ska jag börja leta efter en praktikplats på ett dagis så att jag får ihop alla mina 200 barntimmar.

USA here I come

Igår var jag och Jojjo på informationsmöte om att vara au pair i USA, med SI. Kände mig ganske pepp efter det, och tyckte att idag ska jag ta och börja med min ansökan. Har fyllt i nästan allt på "Application Form" nu, men det är ju hur mycket mer saker som helst att göra/fylla i. Försökte börja på "Host family letter" med, men jag kom inte längre än till "Dear host family. My name is Josefine and I am 19 years old..". Känner på mig att det här kommer ta sin lilla tid. Och jag som vill åka redan i Oktober. Det kommer nog att bli svårt..
Men jag har i princip bestämt mig för att jag ska åka nu iallafall :) Det känns kul!

RSS 2.0