Grattis Olivia

Har inte skrivit på ett par dar. Det har inte hänt så mycket. Jag har spenderat mina förmiddagar på gymmet (där blev ni allt förvånade va?) och sedan har jag jobbat till 9 på kvällarna. Olivia och Fanny har kommit hit några kvällar när jag slutat och vi har myst med glass och film och popcorn och ja ni vet, allt det där.

Nu är det ÄNTLIGEN helg igen. Idag har jag varit på Target och köpt present till A & R som fyller 7 på söndag. Det fick bli ett spel, då mina värdbarn inte äger några spel över huvudtaget -förutom de som jag gett dem flertal gånger sedan jag kom hit.

Idag fyller den här snyggingen år! Så ikväll ska vi fira stort. Är sjukt taggad!!!

Grattis sötis

Har hela dagen ledig idag, imorn och det ser även ut som att jag kommer vara ledig på måndag. Härligt!

En dag då allting inte känns helt toppen

Jag vet inte vad det är. Det är lite hemlängtan emellanåt, men på något sätt ändå inte, men i vilket fall känner jag mig lite nere just nu. Blir sjukt irriterad på barnen när de inte lyssnar och bara känner att jag pallar inte jobba så här jäkla mycket. 45h varje vecka är faktiskt mycket. Och sen som grädde på moset bor man med de man jobbar med också, så när man slutat så kan man ju liksom inte gå hem från jobbet, för juste ja, jobbet är ju hemma...
Att också känna att de har så mycket makt över en tar också på krafterna lite. De kan liksom komma ett sms 10 min innan du ska sluta på kvällen som säger "Vi är sena hem, är det ok?". Vad ska man säga då liksom? Nej, det går icke det.

Ibland bara vill jag komma hem till sverige för ett litet tag bara för att få känna mig fri och vuxen igen. Gå runt i pjamas när jag vill, ha kompisar över utan att behöva känna att man ska försöka smyga in, ha en max 40h lång jobbvecka, lördagsgodis på lördagar och endast lördagar och mysa lite med mina fina vänner som jag inte träffat på ett halvår nu (några av dem till och med längre än så) ..För ja, jag har varit här i ett halvår nu. Hälften gjort, hälften kvar. Helt sjukt vad det har gått fort, men samtidigt känner jag också att det är himla långt kvar tills Januari. Jag vet inte om jag räknar ner eller inte. Visst vill jag åka hem, men jag vill samtidigt just nu inget hellre än att stanna kvar här och fortsätta ha galet kul. Det är liksom nu det gäller, det här är mitt år i USA, och jag är så glad att jag tog steget och åkte hit. Så även fast allting känns lite jobbigt och träligt så vill jag nog egentligen bara säga att jag trivs rätt så bra här borta.

Puss och hej

The Batman Triology

Har haft två lediga dagar nu, mitt i veckan. Har varit väldigt skönt, men ganska så dåligt för nu kommer helgen och nu jobbar jag varje dag när alla andra är lediga. Men i alla fall så här såg mina två dagar ut:
Onsdags: Slapp och slöar dag (så välbehövligt!! Kommer inte ihåg när jag hade en sådan dag senast) och sen en sväng till gymmet. På kvällen åkte jag till Fanny och vi åt på Uncle Sammy's och sen såg vi på Mia & Klara och solsidan hela kvällen.
Torsdag: Jag och Fanny åkte downtown till Harold Washington (college) för att äntligen ta tag i och göra vårt placement test. Vi mötte även upp Olivia där. Testet var ganska klurigt. Först skulle man göra en läsförståelse, sedan fick man en timma på sig att skriva en essay. Tydligen behöver man också göra en muntlig intervju för att allting ska bli helt klart, så den ska jag göra den 30e juli. Efter att vi var klara på colleget gick jag och Olivia och åt Deep dish pizza innan det var dags för 8h 45min med bio. DududududududududuBATMAN! Alla tre filmerna, premiären av den nya visades sist. Jag lyckades hålla mig vaken genom de första två men den sista såg jag väl bara lite halvt. Blev i alla fall väckt av att min granne (inte Olivia) nypte mig så fort jag somnade. Vi hade en så mysig kväll med en massa godis och gott. Kanske lite för mycket.
Har inga bilder på datorn, för hade inte med kameran och vet inte hur man lägger in från mobilen. Så det får bli den här bilden. Tyckte att den passade ganska så bra ändå ;)
Pusspuss

Från Lördag till nutid

Har haft en asbra helg. I lördags kväll, efter att jag jobbat en hel dag, åkte jag och Fanny till Olivia. Där var även Elin och Maria. Vi gick och köpte mat och sen gick vi hem till Olivia och åt och hade lite fest innan vi gick ut senare på kvällen. Det blev en sjukt sen natt och jag, Fanny och Elin var hemma hos Fanny vid typ 6 på morgonen. Då var det väldigt skönt att få gå och sova och vi somnade på direkten ..
På söndagen åkte vi downtown och mötte upp Olivia och Maria för lite frukost och sedan gick vi till taste of chicago en liten stund. Det var galet varmt så vi kände inte för att smaka på någon mat men vi hade kul ändå. Sedan gick jag och Fanny och strosade lite på stan innan vi åkte hem till henne och hyrde film. Efter filmen såg vi på kvarteret skatan, mia & klara och lite solsidan innan vi somnade. När Fanny skulle upp och jobba sen på morgonen på måndagen låg jag kvar och sov. Inte helt fel inte.
På måndagkvällen efter jobbet åkte jag, efter mycket om och men med tåg som inte kom och tåg man var tvungen att hoppa av, hem till Olivia. Vi gjorde fruktsallad och såg på film och hade sleepover. På förmidagen sen igår, när hon slutat jobba, köpte vi med oss lite lunch och åkte hem till mig och hängde i min källare framför lite Pretty Little Liars. Det är så jävla varmt här så man vill inte ens vara ute. Skönt eller demprimerande? Det är frågan. Jävligt fräsht känns det ju i alla fall att det inte spelar någon roll hur ofta man duschar för så fort man går ut genom dörren så blir man helt klibbig.
Idag är jag ledig HELA DAGEN, samma sak imorgon. Började dagen med skype med bästis-Erik. Nu har jag käkat frulle och snart tänkte jag faktiskt (!) gå till gymmet. Ikväll drar jag nog hem till Fanny. Hon ville ha hjälp att klippa sitt hår, men jag vet inte om jag ska våga mig på det.. Får väl se. Imorgon ska jag och Olivia (som också är ledig imorn) först gå till Harold Washington (ett college) och göra ett engelska test så att vi kan ta en kurs där nu till hösten. Måste ju börja plugga nu. Har inte gjort några av mina credits än, vilket är 6st, och jag har bara ett halvår kvar på mig. Lite stressigt... Efter det ska vi på pedikyr tror jag, och sedan förmodligen gå på Batman triologin på bio som då avslutas med premiären av tredje filmen. Jag har ju aldrig sett Batmanfilmerna så jag vet inte riktigt hur det ska gå att sitta där inne i 8h och 45min och försöka hålla sig vaken. Men det ska väl kanske gå!
Vet att jag typ är världens sämsta på att uppdatera, så nu när jag väl var ledig så tänkte jag att jag skrev ett fetlångt inlägg som en liten kompensation. Varsågoda!
Här kommer lite bilder från när vi var hos Olivia i helgen!

En vecka med Fanny, Olivia och Jossan


Las Vegas i bilder

The wedding chapel where Britney Spears got married.

Hop on hop off tour


The Eiffel Tower

Statue of Liberty







Back in Chicago



Vi tog över 1000 bilder på resan så jag har inte haft varken tid eller ork att kolla igenom alla ännu. Här kommer i alla fall några från Gran Canyon.

Det kändes både tråkigt och skönt att åka tillbaka till Chicago i Söndags. Tråkigt att semestern var slut, men skönt att komma hem till mina fina Chicagovänner. Ja, hem. Det kändes verkligen som att komma hem när vi kom tillbaka till Chicago. Mysig känsla.

Jag har haft två asbra dagar här med mina favvisar sedan jag kom hem. I måndags lunchade jag med Olivia och Fanny, och efter att jag jobbat på kvällen kom de hit och hade med sig 21 jump street. Så sjukt rolig film!! Har inte skrattat så mycket till en film på länge.

Idag åkte jag och Fanny downtown och skulle skriva in oss på college. Vi märkte när vi var där att vi glömt lite papper så imorn blir det påt igen. Istället lunchade vi på Potbelly's och sedan gick vi och mötte upp Olivia och Emelie en snabbis innan vi åkte hemåt igen.

Idag på kvällen fick jag följa med min värdfamilj till deras båt. Det var första gången jag såg båten, och OJ VAD STOR DEN VAR! Jag tycker ju inte om båtar så jag tyckte ju inte att det var sådär jättekul, men ändå lite häftigt.

Förresten så blev M jätteglad när jag kom och hämtade henne från hennes camp i Måndags, vilket var första gången jag träffade henne efter semestern. Hon sprang mot mig och ropade "Josefine" och sen hoppade hon upp på mig och klängde sig fast som en koala (ja, precis som på film). Och sen berättade hon allt de gjort medans jag varit borta på vägen hem medans hon gick och kramade mig om och om igen. Lite gulligt tyckte jag :)


San Francisco dag 3

Lite misslyckad dag. Vi hyrde cykel och tänkte att vi skulle "bike the bridge". Vi kommer till bron och den är täckt med moln... Så vi beger oss tillbaka och lämnar tillbaka cyklarna och går sedan till the coit tower för att åka upp där. Efter det åker vi till Alamo Square för att titta på the painted ladies, huset fullt huset och dess grannar. Husen var det enda jag kände att jag fick ut av dagen...

Hoppas på mindre moln idag, och en trip till Golden Gate park på väg till bron.

Idag bär det även av tillbaka hem till Chicago <3 som jag har längtat! Ska bli så skönt med lite varmare väder och att få träffa mina fina vänner igen!

Pusspuss


San Francisco dag 2

Vi hade vår första riktiga sightseeing dag här i San Francisco idag. Vi såg mycket från våran "att göra lista"
- Union Square
- China town
- Lombard street
- Coit tower försökte vi se men det var lite bökigt. Vi såg i allafall toppen
- mer av Fisharman's Wharf
- och sen gick vi upp och ner för några kullar

Idag blir det Alamo Square, Golden Gate bridge & park och sen får vi se vad vi hinner :)

Jag köpte nya skor igår med! Ett par röda TOMS. Hittills älskar jag dem <3


San Francisco

Vi är nu i San Francisco. Igår spenderade vi eftermiddagen på Fisherman's Wharf och sedan åkte vi tillbaka till vårt hostel och åt lite och gick och la oss ganska så tidigt. Det var riktigt skönt med tanke på att vi typ bara fått 4-5h sömn de senaste 3 nätterna. Idag ska vi börja vårt turistande på riktigt.

Listan med saker vi ska se och göra när vi är här ser ut såhär:
- Golden Gate Park
- Golden Gate Bridge
- Alamo Square
- Fisherman's Wharf (x)
- Union Square
- Lombard street
- Twin Peaks
- Ride a Cable car
- Chinatown

Sen kan jag inte komma på mer just nu, men det är säkert mer :)

Lite mer bilder från Las Vegas får ni också. Har inte tagit några med mobilen här i Sa Francisco än.


Vegas and Grand Canyon

Vi har nu gjort Vegas och the Grand Canyon. Nu bär det av mot San Francisco för fyra underbara dagar där!

Det ska tydligen vara kallt där, ca 15 grader. Blir en liten omställning från flera veckor av 30-40 graders värme. Skönt eller inte skönt, det får vi väl se men det kommer i vilket fall bli helt awesome!!

Hoppas ni också har det bra! Puss puss


RSS 2.0