ID kort och svensk lunch

Idag har jag fixat mig ett ID kort (nej ni får inte se en bild). Hade som tur var trevligt sällskap av Jennifer, en supertrevlig svensk tjej, så det var inte så tråkigt som det låter. Jag fick till och med kortet direkt. Supersmidigt! Så nu kan jag använda det istället för passet när vi åker till Florida på Söndag. Kalas!
Efter det strosade vi runt lite, och sedan mötte vi upp en till svensk tjej som hette Olivia och så lunchade vi på ett asbra ställe som jag inte äns visste fanns inne på Water Tower Place. Supertrevlig lunch! Verkligen höjdpunkten på dagen :)

Ikväll ska jag tvätta/packa lite inför Florida. Vet inte om jag sa det men åker ju på Söndag!!! ;)

Imorgon hoppas jag även på att hinna med en sväng till posten och posta ett paket. Men vi får väl se. Mycket står på schemat imorn, och det viktigaste som jag måste hinna med är shopping. Har gjort ett liten lista:
- Hatt
- Solkräm
- Klänning
- Kjol
- Shorts
- En bikini vore ju kul
- Converse???

Här är det senaste jag har i bildväg som ni inte redan sett. Alla träd började blomma här för ungefär 2 veckor sedan. Så härligt! Det här trädet står på vår baksida.



Florida here I come

Fick veta imorse att biljetterna till Florida nu är bokade. Vi åker på söndag morgon. Planet lyfter typ klockan 5 på morgonen. Sedan åker jag tydligen hem själv därifrån på torsdag och resten av familjen kommer hem fredagen eller senare. Fråga mig inte varför men.

Problemet jag nu står med är: Jag har typ inga sommarkläder!! Ett par shorts som inte ens är snygga utan som jag bara köpte för att de var billiga och för att det var så sjukt varmt här härom veckan, och en kjol är allt jag har att sätta på min undre kroppsdel. Plus att (jag skäms lite för att säga det här men) mina svarta jeans sprack igår så jag äger för tillfället bara ett par jeans. Jag måste shoppa innan Florida!! Fredag förmiddag kommer jag med andra ord shoppa.

Idag bokade även jag och Lisa vår Californien resa!!! Så himla gött! 3-8e juli åker vi till Las Vegas, Grand Canyon & San Fransisco!!

Kort litet inlägg, men ville bara uppdatera er lite!

Puss

Dimma i Chicago

Jättefint väder igår och sen på typ en halvtimma så drog världens dimma in över staden. Resultatet idag: 5 grader utomhus, härligt! Bara att ta fram vinterjackan igen.



Och så en bild på några av alla hästar och vagnar som de kör överallt här mitt i downtown. Tycker så synd om hästarna dock..

Helgen har varit bra. Var bl.a på bio och såg The Hunger Game. Hyfsat bra film faktiskt, men lite för svår för mig. Jag fattade inte riktigt allting. Men helt klart sevärt måste jag säga. Sen har det blivit lite shopping i helgen också, och i lördags kväll var vi hos Kim och hade trevligt.

Igår träffade jag en svensk tjej som också heter Josefine som bor en bit härifrån, i en förort. Vi strosade runt lite downtown och sen åt vi lunch. Riktigt trevligt!

Idag började jag dagen med dra till gymmet med Lisa vid halv 9. Ni kan ju gissa om jag inte försökte att få henne att vilja åka senare? Men nej då, vi körde på hela morgonen och nu är jag helt slut. Av någon konstigt anledning börjar jag inte jobba förän klockan 6 ikväll dock så jag har bestämt att jag bara ska chilla nu i 3.5 timma. Kan behöva ladda batterierna lite efter helgen.

Hoppas ni haft en asbra helg där hemma.

Saknar er
(ni vet vilka ni är)

PUSS

Resa på gång, typ

Jaha då var det helg igen. Så skönt!

Idag har jag och Lisa planerat vår Californien resa och bestämt att vi ska åka den 1a-8e Juli. Såhär kommer förmodligen resan att se ut:
- Las Vegas
- Grand Canyon
- San Diego
- San Francisco
Nice va??

Imorn ska jag träffa en svensk tjej som också heter Josefine, och vi ska förmodligen gå på nåt museum, kanske tillsammans med Lisa. Kommer bli kul! På kvällen sen blir det party hos Kim. Hoppas verkligen att det kommer bli en lyckad kväll :)

Tänkte jag skulle ladda upp filmen på hink-orkestern vi såg häromdagen. Filmade två filmer och bara för att jag inte kunde bestämma mig för vilken som blev bäst så får ni båda. De har båda sin tjusning.


Paparazzi Jossan

Igår hände det grejer här i området. Min värdmamma berättade att hon åkt förbi och sett en massa film bilar på gatan här intill. Det var jag verkligen tvungen att undersöka. Så när jag hämtat två av barnen från skolan tog vi oss en liten promenad och försökte låtsas som att vi bara "råkade" passera förbi. Och visst var det filmning pågång minsann!! Kolla in vagnarna! ;) De stod en massa olika saker på dörrarna som t.ex. "director", "hair & make-up", wardrobe", "Grace", "Olivia" (förmodligen Olivia Newton John trodde ju såklart ett utav barnen som är helt galen i Grease).




Vi följde efter en kille som bärde på en massa saker och han var påväg åt detta håll.

Och jomen visst. Ett bra val att följa efter honom/skyltarna för där hittade vi ju själva filmningen. Paparazzi Josefine försökte att smygfota lite grann och fick ett par arga blickar från en säkerhetsvakt som stod en bit bort.



Vi såg tyvärr ingen kändis dock, men både jag och barnen tyckte det var rätt så häftigt ändå. Allt vi såg var en kille som åt på en banan, och våra fantasier svävade iväg åt alla möjliga håll. Tror att den slutade någonstans med att de förmodligen filmade en banan reklam, där de dansade/klättrade uppe på tågrälsen och sjöng "You're the one that I want, you are the one I want, uh uh uh BANANA!" Men förmodligen var det något lite mer seriöst än så med tanke på alla "stjärn-vagnar"!! 


Vi gick även förbi en gubbe som sa "They didn't put me in the movie" när han passerade oss. Lite kul tyckte jag, han var uppenbarligen också där för att snoka lite ;)

Jaa ni, det var dagens (gårdagens) häftiga nyhet här ifrån USA. Sug på den ni!


St. Patrick's Day och lite annat som hänt på senaste

Okej, mycket har hänt sen senast. Jag har firat St. Partick's Day, jag har varit på stranden, jag har bränt mig i solen, jag har ätit tacos på en mexikansk restaurang, och jag har införskaffat ett par shorts och lite annat!
I helgen var det som sagt St. Patrick's Day. En väldigt stor dag här i USA, och speciellt i Chicago. Många flyger tydligen hit bara för att spendera St. Patrick's Day. Jag var downtown med Jenny och Lisa. Det var en parad här i stan, men tyvärr så missade vi den. Alla jag pratat med efteråt har också sagt att de missade den så jag har ingen aning om hur den var. Vi gick istället till "The Bean" och tog massa kort där. Det var rätt coolt för alla hade på sig grönt (vilken hör till högtiden) och det speglade sig i hela bönan. Jag ska lägga upp bilder här under så ni får se :) Sedan gick vi till ån som de hade färgat grön och tittade/tog lite kort. Efter det gick vi omkring lite och tittade på allt folk och stötte bland annat på ett par killar som satt och trummade på burkar. Jag ska se om jag kan ladda upp en video på dem lite senare. De var grymt bra!!!

På kvällen åkte jag och Lisa tillbaka downtown och gick och strosade lite. Det är sommarvärme här nu, till och med på kvällarna så det är såå skönt att bara gå omkring ute.

I söndags åkte jag och Lisa till stranden. Det ni, stranden i Mars det är grejer det. Det var faktiskt ganska mycket folk där, och många spelade volleyboll. Jag glömde ju självklart bort att man behöver solkräm när man går till stranden så jag brände mig som fasen. Inte roligt kan jag lova. Fick springa till CVS och köpa after sun och solkräm sen efteråt (bättre sent än aldrig)

På kvällen i söndags var jag på en mexikansk restaurang och åt middag med några tjejer som en liten hejdå middag för Vero, en tjej som ska åka hem imorgon (onsdag).. Det var jättetrevligt, men tråkigt att hon ska åka hem. Det påminner mig om att många av mina kompisar jag har här hittills kommer att åka hem före mig. Så himla tråkigt.

Igår var jag hör och häpna på gymmet i över en timme. Körde verkligen all in och idag känns det i kroppen.

Nej nu ska jag inte skriva mer för ingen orkar väl läsa mer ändå. Här får ni lite bilder istället:






Gillar killen som åker kajak i ån på st. pat's day

Bildbevis på att jag var på stranden!

Från middagen i söndags kväll. Här ser ni även min fina bränna jag jobbade på på stranden hela dagen.

Mega långt inlägg jag vet, men kul med lite bilder i alla fall va?

Puss och kram

2 månader

Idag har jag varit här i USA i två månader. Bara ville meddela så att alla vet. Tiden går så sjukt fort.

I veckan har jag hängt med Lisa nästan varje dag, förutom tisdag då jag träffade Stephania.  Så, denna vecka har det shoppats, jobbats en hel del (10h/dag), tvättats sängkläder (vi har alla blivit bitna av nått som gett oss utslag, förmodligen bedbugs eller något liknande...eeeew), och massor mer. Igår hämtade jag och Lisa hennes nya cykel och jag fick provcykla den hem till henne för den gick inte in i bilen. Den var ashäftig. En sån där riktigt amerikansk cykel ni vet, rätt så låg och med superstort styre. JAG VILL HA EN OCKSÅ.

Idag ska jag åka till stan och köpa ett par shorts. Det är ett stort MÅSTE för denna vecka. Det har nämligen blivit sommarvärme här och den verkar hålla i sig i alla fall veckan ut. Jag som inte har haft några shorts har varit supervarm utomhus. Igår fick jag gå omkring i mina trekvartslånga träningstights..

Jag och Lisa på Michigan Avenue. Kolla Matilda: The Disney Store i bakgrunden! ;)


Måste bara berätta vad ett av mina värdbarn sa till mig igår. För att skryta lite.
"Did you know that everybody thinks you're pretty. All my friends always say: Your babysitter is so pretty. And I'm like: I know!"
Haha, lite kul sådär!

Nu ska jag upp och duscha, även fast det är tidigt. Har sovit så sjukt dåligt den här veckan. Somnat jättesent, förmodligen till största del på grund utav tanken att det kanske fanns kryp i min säng, och sen har jag vaknat vid halv 8/8 varje dag av att barnen åker rullskridskor fram och tillbaka på våningen över...Härligt!

It's just cause you are thinking

Fullt upp här den här veckan. I måndags var jag hos Lisa en sväng på förmiddagen, och vi satt mest och bara pratade. Hon har precis kompis tillbaka från Tyskland. Vi planerade bl.a. att vi ska åka till Grand Canyon/California i sommar. Förhoppningsvis första veckan i Juli. Ska bli sååå kul!!
<
Idag har jag och Stephania varit och shoppat. Jag letade efter mina kritvita converse igen och frågade till och med på en affär som hade massor converse (med inte mina) om det möjligtvis gick att beställa hem till butiken. Hon svarade då att hon aldrig sett helvita converse förut! Jag blev så sur. Jag menar de finns ju i Sverige, då borde de väl förfasen finnas här? De är ju trots allt här de tillverkas... Jag får prova lyckan på internet istället. Därför köpte jag istället ett linne, ett hårband och ett par solglasögon. Det sistnämnda var i alla fall välbehövligt, de andra bara för att jag har blivit lite shopping beroende.

Måste även berätta en lite gullig sak som en av småtjejerna (6år) sa till mig idag. Vi har precis fått beta att det går löss i ett av barnens klass. Därför tittade lilltjejen igenom mitt hår nu på kvällen.
Och jag sa: "Maybe I have lice, my head itches all the time. And maybe they'll jump over to your head if you're not careful".
Hon svarar: "Noo! It doesn't have to be lice. That's just cause you are thinking. It can do that sometimes when you're thinking".  Haha, lite gulligt sådär tyckte jag!

Nu ska jag sova. Ska upp tidigt och träffa Lisa imorn.
Puss och kram

Hönökaka, filmkväll, tacos, Ben & Jerry's och trevligt sällskap

Igår bakade jag Hönökaka! Åh vad gott det blev! Fast tyvärr inte lika goda som de blir hemma såklart. På eftermiddagen kom Jenny hit och vi gick och handlade till tacos, och så köpte vi varsin Ben & Jerry's. Första gången jag köpte det sedan jag kom hit. Ni kan ju gissa om den slank ner fort!

Vi hyrde även två filmer, vi skulle ju trots allt ha filmkväll. "The Help" och "The Change-Up" blev det, och "The Help" var riktigt bra. Definitivt en film att rekomendera!! Emellan de två filmerna åt vi tacos a la Mexico. Riktigt gott! Sedan blev det glass till den andra filmen. Tro det eller ej (förmodligen blir ni väl inte ens förvånade) men jag åt upp hela min glass på en kvart... Åh så gott det var, och åh vad jag fick lite ont i magen sen...

Idag ska jag träffa en tjej som heter Luisa för frukost. Träffade henne min första eller andra vecka när jag kom hit, så det ska bli kul att ses igen :) Vi ska som jag sa äta frukost på en restaurang och sedan ska hon visa mig en second hand butik som tydligen ska vara jättebra! Ikväll ska jag jobba, och sen börjar en ny vecka med jobb enda till fredag eftermiddag då min lediga helg börjar! Jihu, vad skönt det ska bli med ledig helg. Det känns som att jag nyss hade det! Gud vad fort tiden går...

Blues band audition

Idag är jag ledig. Så jag tänkte att jag kunde börja dagen med att berätta lite om vad som hänt de senaste dagarna.

Jag har varit på audition till ett blues band. Eller band och band, det är en kurs där man spelar i band, men man var fortfarande tvungen att gå på audition för själva kursen. Det gick hyfsat bra och jag kom med i bandet om jag ville. Jag tror dock inte att jag ska gå med, men funderar fortfarande på det. Annars ska jag byta till någon annan kurs istället som verkar roligare. Jag får se helt enkelt.

Häromdagen landade det ännu ett paket hemifrån i brevlådan, denna gång från bästaste bästa Erik och Felicia. Ni är ju bara för sköna alltså! Livade verkligen upp stämningen här och gjorde mig på toppenbra humör hela dagen. Jag saknar er så mycket! Speciellt Felicias gälla röst ;)

Det har även blivit lite mer shopping, såklart. Denna gång en kjol och en vårjacka. Det var så sjukt varmt här både i tisdags och onsdags, hela 19 grader celcius!!! Så jag tyckte att det var dags att införskaffa mig en vårjacka nu. Det blev en svart mockajacka. Jag var lite sisådär halvsäker på den, men köpte den i alla fall.

Jag har även planerat min John Mayer konsert, som jag och en tjej tänkte gå på i Indiana, för att sedan läsa att han kommer att ställa in sin turné. KUL!

Igår var jag på gymmet också, och började träna efter mitt träningschema. Oj, så duktig jag kände mig.

Idag har jag min lediga dag. Jag hade planerat att jag skulle försöka mig på att baka lite Hönökaka idag på dagen, och ikväll kommer Jenny hit och vi ska ha ännu en filmkväll. Denna gång ska vi se "The Help", ännu en film som nämndes flitigt på oscarsgalan.

Gick förbi en kyrka häromdagen och fick se den här skylten. Tyckte det var lite kul sådär så var ju såklart tvungen att ta en bild.

Har man tur så kan man hitta en sådan här maskin inne på toalleterna här. Bra, eller hur?

Och så en bild på min jacka också. Som ni kan se så var den på REA. Bara $38, typ 270kr. Rätt värt ändå, eller hur?

Hoppas att ni får en toppenhelg där hemma!!
Puss

19 grader varmt!

Okej, få se nu. Vad har hänt sedan senast?
En hel helg har svischat förbi och jag har inte skrivit ¨någonting här.
I lördags var jag och Lisa på Chicago History Museum. Efter det åkte vi downtown och gick till Victoria's secret. Jag köpte en bh!! Så underbart skön. Sen gick vi till the Cheesecake Factory och åt lunch. Lisa sa till personalen där att jag fyllde år så de kom och sjöng för mig och jag fick en liten miniefterrätt med ett litet ljus på som jag fick blåsa ut. Så pinsamt! Men så värt med lite glass!! ;) Haha!

Här kommer lite bilder från i lördags:







I söndags hade jag min lediga dag. Var på mitt första cluster meeting (au pair träff) och det var downtown. Jag åkte downtown med Jenny lite tidigare och vi träffade en kompis till henne som var jättetrevlig. Vi gick tillsammans till mötet sen och mötet gick ut på att vi skulle ta oss runt till olika ställen "under ground" i något som kallades Pedway Level. Det var som en massa gångar under marken, som ledde till olika saker, tågstationer, Macy's m.m. Vi hade en jättekul dag, och den avslutades med Deep Dish pizza. Efter det följde Jenny med mig hem och vi hyrde film och åt glass. Vi hyrde filmen "Hugo" för den fick så himla många oscars/oscarsnomineringar på oscarsgalan. Måste säga att den var ganska så speciell, men hyfsat bra.

Här kommer lite bilder från i Söndags:



Porträtt av Amy Winehouse



Idag har jag varit på gymmet och träffat "min" pt ;) Han visade mig hur man använde lite olika maskiner och så testade han mig för att se hur stark (läs svag) jag var. Utefter det kommer jag sedan få ett schema som säger vad jag ska träna varje gång och jag kan skriva ut det när jag kommer dit och sedan följa det. Jag kunde också boka en personlig tränare som jag kunde träffa var tredje vecka (tror jag att det var) och han rekommenderade starkt att jag bokade in honom, och det skulle vara helt gratis. Det lät ju bra sa jag, men jag ska tänka påt. Vill ju inte ödsla hans tid med min oseriösa träningsinställning.. Senare denna dag ställde jag mig på vågen för första gången sedan jag kom hit, och jag känner nog nu att jag kanske borde skaffa mig en personlig tränare i alla fall... Haha nu får jag det att låta som jag har blivit fet. DET HAR JAG INTE! Men ändå.

Det har btw varit sjukt varmt här idag. 19 grader celsius utomhus. SÅ HIMLA HÄRLIGT! Jag har gått i bara tröja, och vi har varit i parken två gånger idag.

Imorgon ska jag träffa Stéphania på förmiddagen. Hon vill förmodligen följa med mig på John Mayer konsert i April!!! (Oj, jag kom precis på att jag glömt att berätta det. John Mayer har turné och kommer spela i Indiana i April. Jag bara måste dit!!!!) Så vi ska planera det lite tror jag och kanske shoppa lite eller hitta på någonting annat, vi vet inte än :)

Hoppas ni haft en lika bra helg där hemma som jag har haft.

Puss och kram på er :)

Downtown Chicago i svartvitt

Jag var downtown häromdagen och kollade in lite kurser på ett college. Efteråt tog jag och kameran och såg oss omkring lite. Här får ni lite bilder från mitt i smeten, ungefär. Gick en liten sväng längs med ån som går mitt in i stan.






Jag måste även meddela, för alla ers skull där hemma och i canada och vart ni nu än befinner, att jag idag var på gymmet! Woho. Första gången sedan jag kom hit. Det var med andra ord verkligen på tiden (firade det med lite(okej då, mycket) glass till efterrätt idag). Jag bokade även in ett möte med en pt eller vad man ska kalla det på tisdag morgon som ska visa mig hur man använder alla maskiner och göra lite testa för att se hur bra jag är. Lite läskigt känner jag, men det ska nog gå bra.

Imorgon ska jag och Lisa gå på museum. Många av museumen här i Chicago ska tydligen vara riktigt bra så vi ska testa vårt första imorgon :) Sedan jobbar jag på kvällen och på söndag är jag ledig. På söndag har vi cluster meeting (au pair möte med alla au pairer som bor här i närheten). Det ska bli riktigt kul. Vi ska träffas downtown och typ gå någonstan där man kan se Chicago under marken, jag fattar inte riktigt hur det var men det verkade som att det skulle vara shopping och grejer fast under marken. Låter hellustigt, jag vet. Får helt enkelt vänta tills efter söndag innan jag kan berätta mer om det.

Hoppas att ni alla får en kanonbra helg. Puss

RSS 2.0