Memorial Day weekend

I Lördags var det den första Musik festivalen/stadsfesten här i Chicago, och vi var inte sena med att vara där. Nu och framöver kommer det vara någonting som hände varje helg här under hela sommaren. SÅ mysigt!
Så, vi testade bl.a på corndogs, sedan lyssnade vi på lite musik som spelades, gick runt lite fram och tillbaka, och sen kom Olivia och mötte upp oss.

När det började bli kväller gick vi till affären och handlade till att grilla hamburgare. Kan ju säga att Jewel Osco leverade denna kväll. Först var det ölprovning, och han som höll i den var jättegullig och slutade aldrig prata med oss. Sedan kom det en hemlös och började prata med oss där också, och det slutade med att han kysste Olivia på handen när vi sa att vi var tvugna att gå. Sedan från ingenstans kommer en kille fram och säger "Are you from Sweden? Where in Sweden? I work with the Cardigans and I know Nina is from Malmö too". Alltså, hur coolt var inte det??? Tyckte i alla fall jag var jättecoolt.

Vi drog sedan hem till mig och hade en helt galen och sjukt rolig grillkväll!!









På söndagen åkte jag och Olivia till Evanston och mötte upp Maria. Vi åkte sedan till en pool där i närheten och badade. SÅ himla skönt, då det var typ 37 grader varmt här i helgen (still is). Efter det åt jag och Olivia mat på Flat Top, ett skitmysigt ställe innan vi åkte downtown igen. Sedan körde vi på sleepover hemma hos mig. Perfekt avslutning på perfekt helg!



För er som orkar läsa.

Jag är så sjukt trött på allt himla snacksande och alla efterrätter som de prompt ska äta här varenda dag. Har ni någonsin hört talas om lördagsgodis? Jag saknar den hederliga gamla (stora) lördagsgodispåsen. Jag har nu genomgått två hela efterrätts/snacksfria dagar i protest, bara för att bevisa för mig själv att när jag säger "jag kan äta hur mycket som helst utan att gå upp i vikt" så stämmer faktiskt det. Det slutar ju liksom att stämma om man håller på att äta en massa onyttigt VARJE dag... På lördags ska jag festa till det, men tills dess är det nyttiga jossan som är framme! Önska mig fortsatt lycka till! Det kan jag behöva.
Vad har hänt senaste dagarna då, förutom att jag tagit mig an denna stora utmaning?

I måndags hade jag en slapp- och slöardag. Riktigt skönt.

På tisdagen åkte jag och Fanny till Target och köpte bikini, och så var jag ledig enda fram till 3 också. SÅ skönt!

Idag har jag och Maria promenarat runt lite här i närheten för lite shopping. Jag köpte dock ingenting, men i alla fall. På kvällen idag gick vi till parken/skolan och lekte lite innan det var dags för barnen att gå och lägga sig. Jag och M körde lite gymnastik. Hjulade och körde en rondat och fasen vad jag kände att det var länge sedan. Sträckte mig lite här och var om man säger så. Men åh vad kul det var också. Kände för ett ögonblick där att jag saknar gymnastiken..

Imorgon ska jag till Lisa och sola i min nya bikini på hennes rooftop (tak?). Det ska bli riktigt varmt imorgon.

Jaa så har väl veckan sett ut/kommer att se ut. Helgens planer är inte helt bestämda än så väntar lite med dem.

Ha det gött. Puss och kram.

Lite bilder från när vi var på BBQ i lördags

Lite häng i parken innan
Lite häng i parken innan
På BBQ
Lite häng i parken dagen efter

NAVY PIER

I onsdags hade jag ögoninflammation. Min värdmamma ville därför inte att jag skulle jobba. Med andra ord fick jag en gratis ledig dag bara sådär. Det är ju inte helt fel det. Så först hade jag Maria och Fanny picknick i en park där Fanny bor och efter det åkte jag och Maria till Navy Pier. Första gången jag var där. Det var hur mysigt som helst. Dit ska jag ta med er när ni kommer, mamma och Victoria.









De hade en Bubba Gump restaurang där. Vi var ju bara tvugna att äta där!!






Orkar inte skriva så mycket mer, men en riktigt rolig dag hade vi i alla fall, och maten var supergod! Jag gör inget annat än att äta ute här tror ni säkert. Det stämmer till viss del. Måste nog försöka sluta med det och börja bli lite bättre på att spara...

Nu är det äntligen Lördag igen och snart drar jag till stranden och steker med Fanny & Fanny. Ikväll ska vi fira Emelie som fyller 20. Bra dag!

Sällskap i källaren

Började dagen idag med att gå till gymmet (jag vet, duktigt!) och efter det gick jag och handlade mat. Sen har jag i princip bara jobbat idag. Efter att jag slutade lagade jag en tacopaj som vi ska äta imorgon. Gjorde det efter att jag slutade idag för att jag ska kunna vara ledig fram till 3 imorgon. Gött! Har även fått lite sällskap i källaren märkte vi idag. Någon hade öppnat dörren ut till förrådet (som man kan gå in till från källaren) och där inne var det hundratals med flugor!!! Så himla äckligt. Det är därför det har känts som att jag har EN fluga som följt efter mig vart jag än gått i källaren. Har jag varit på toan, då har han varit där, när jag stod i duschen i morse då var han där, när jag ser på tv då flyger han runt där och när jag ska sova då är han i mitt sovrum. Och varje gång har jag dödat honom men ändå kommer han tillbaka. Det berodde visst inte på att det var någon slags odödlig superfluga..det var visst fler än en...

Mina värdföräldrar fick värsta paniken för att det var flugor i källaren och jag fattade inte varför de blev så himla upprörda. Liksom vadå? Jag har ju bara typ en fluga där nere? Men sen när jag gick ner nu på kvällen så kryllade det av dem. EEEEW! Så min värdpappa rusade till affären och köpte flugdödarspray!! Och nu är de döda! 100 flugor på golvet med benen rätt upp i taket. Men det luktar inte gott där nere så för att vara på säkra sidan så sover jag i ett av barnens rum inatt.

Intressant. Ett helt inlägg om mitt flugproblem.

Imorgon ska det bli jättevarmt här (det var det förresten idag med), så jag och Fanny ska ha picknick i parken där hon bor. Det blir mysigt det!

Nu ska jag se lite film innan datorn dör och sen ska jag sova.

Puss och godnatt

Sunday

Serie-nörd som jag är så såg jag säsongsavslutningen av Grey's anatomy idag, och igår såg jag säsongsavslutningen av Vampire Diaries. Alltså "VAFAN?!" är verkligen rätta ordet. Så himla spännande avslutningar borde inte vara tillåtet att göra. Jag typ dör. Vågar jag ens titta på sista Desperate Housewives avsnittet (ever!) när det kommer?

Okej, där kom min nördiga tv-serie sida fram. Nu till dagen. Slappade hela förmiddagen fram till typ 1. Sedan bestämde jag mig för att faktiskt göra någonting utav dagen innan jag började jobba vid 5. Så jag åkte downtown och mötte upp Emelie. Vi skulle möta upp Julia och Elin också men Emelies mobil dog så vi kunde inte ringa dem. Istället gick vi till Potbelly's och köpte med oss varsin macka som vi tänkte ta med till stranden och sätta oss och äta. På vägen dit gick vi förbi Cheesecake factory och där sitter ju självklart Julia och Elin och ska äta så vi sätter oss hos dem och äter våra mackor istället och har en riktigt trevlig pratstund innan det blev dags för alla att dra hemåt.

På kvällen nu har jag jobbat ett par timmar. Jobbar egentligen fortfarande men barnen sover nu så jag är på mitt rum. Berättade jag att jag köpte ett par converse igår? Jag kommer inte ihåg, men nu vet ni i alla fall. Såhär ser de ut:

Beiga är de om ni inte ser det.

Och här, en liten bild på den superstora makaronen utanför Wrigley Field. Bara för jag tog kort på den idag.

Saturday

Igår började jag och Sofia vår dag på Lulu Belle's Pancake House. Jag åt en riktigt god våffla med jordgubbar och banan. Sedan åkte vi downtown och shoppade lite grann. Jag köpte äntligen ett par converse!! Ett par låga beigea. Vi passerade en dockteater när vi gick på state street, så himla roligt. Skit grym var personen som satt i "lådan".




När jag kom hem drog jag till gymmet, och efter det när jag kom hem frågade min värdpappa om jag ville med dem ut och äta middag. Så det gjorde jag. Vi åkte till en jättecool japansk restaurang där man satt runt ett stekbord och så stod de och stekte all mat på bordet där vi satt och åt, med eldflammor och allt!

Bra lördag, vad jag ska göra idag vet jag inte riktigt än. Men något hittar jag nog på!! Eller så gör jag inte det. Jag får väl se lite.

Här kommer en video på dockteatern också. Bara för att jag ju såklart filmade den!


Friday

Började dagen igår med att ta bussen(!) till sjön för att gå en promenad. Jag vet visst är det sjukt? Ta bussen någonstans för att gå en promenad. Men jag ville gå vid sjön så då fick det bli så. Det var jättefint väder också och jättevarmt. Tog med mig kameran och tog lite bilder. Det blev inte så många bra bilder, men här får ni i alla fall två. En på Downtown Chicago, och en på en liten gubbe som går längs med sjön. Det var ju såklart inte meningen att han skulle bara med i bilden. Ville ju mest visa hur det ser ut här liksom.




Efter det åkte jag downtown och mötte upp Olivia och hennes familj som är på besök och åt lunch med dem. Jättetrevligt var det och vi åt på ett av mina favvisställen.

Sen jobbade jag hela eftermiddagen. Jag och två av tjejerna bakade tiger cupcakes, ni vet Tigerkaka, fast cupecakes. De blev inte så goda. Förmodligen för att de allting bakar allting med färdigblandad mix här så att det smakar helt fejk. Plus att barnen dränkte cupcakesen i frosting också...

På kvällen kom Sofia hit, efter mycket om och men, och bussar åt fel håll. Vi åt glass och kollade på Shark Night. En helt sjukt utspårad film om några college studenter som åker till ett lake house, och sjön visar sig var FULL med hajar. Det slutar med att typ alla blev uppätna och hajarna liksom hoppade upp ur vattnet och åt dem.. Haha! Men vi hade trevligt i alla fall och sen sov hon här. Idag ska vi förmodligen gå på museum eller någonting. Vi får se lite vad vi gör.

Funny day

Idag på förmiddagen åkte jag och Fanny till Walmart's. Jag köpte en massa smink, och så ett par temporära sneakers tills jag köpt mig mina efterlängtade converse. Såklart var kameran med även denna morgon, så här kommer ett par bilder.



Fanny önskade hon också hade en Cubs t-shirt. Hon vill vara lika cool som jag.



Sen jobbade jag hela dagen, till halv 9. Idag var det Cubs match så mina värdbarn skulle för första gången i år sälja Lemonad ute på gatan. Sjukt söta var dem och de lyckades faktiskt riktigt bra med att sälja.

Sen på kvällen åkte jag och mötte upp Fanny och Olivia och hennes au pair grupp som hade au pair möte. Vi åt pizza på en bowlinghall och hade allmänt jättekul. Tyvärr missade jag bowlingen. Men vi hann flamsa lite ändå.



Och så släppte vi loss i bilen på väg hem med såklart!

Riktigt bra dag med andra ord. Orkar inte skriva så mycket för det tog som himla tid att lägga upp bilderna så ni får nöja er med dem.

Mexicansk kväll

Gårkvällen var helt galen!! Jag mötte upp Olivia vid 5 och vi åkte till en av hennes kompisar på Margarita party (det var cinco de mayo igår, mexicansk högtid) /födelsedagsfest. Efter att vi varit där en liten stund gick vi till en bar och åt mexicansk mat. Där mötte vi även upp Emelie, Julia, Elin och Fanny och vi hade det supertrevligt hela kvällen. Jag och Olivia drog därifrån senare på kvällen för att hitta ett ställe där vi kunde dansa. Vi hamnade istället på ett par andra barer innan vi tillslut åkte hem till en annan kompis till Olivia och spelade beer pong. Det var riktigt roligt, och vi åkte väl därifrån runt 5 någon gång.

Jag har varit något trött och sliten idag dock, men det var det värt ändå, för fasen vilken kväll vi hade! 





Haha, Olivia var visst med på alla mina bilder såg jag nu. Men whatever, söt som hon är!

Fredag Lördag

Fanny och jag började våran fredag med att dra till ännu ett college. Denna gång Harold Washington. Vi tyckte det verkade bra men vi skrev inte in oss. Vi tänkte att det tar vi tag i en annan dag..
Efter det promenerade vi runt en liten sväng på state street innan vi behövde dra oss hem för att börja jobba.


"I do what I want", kände Fanny.


På kvällen kom Olivia hit och vi skulle beställa mat tänkte vi. Klockan 10.21 gjorde vi vår beställning, och fick till svar att vi får maten kl 11.43. Jaha, men vad härligt, 1 h 20min väntetid. Så lyckat!! Så det blev en sen kväll då vi inte kunde börja se på film förän maten kom heller för man hör inte plingklockan nere i källaren. Men vi hade i alla fall en jätte mysig kväll, och sleepover på det. Idag körde vi på frukost på the original pancake house. Riktigt mumsigt!



För tillfället är jag hemma och mellanlandar lite. Snart ska jag bege mig downtown igen och möta upp Olivia, och vi ska på mexicanskt party. Hoppas jag blir roligt!

Hoppas ni alla får en jättebra helg! Jag verkligen bara njuter av att vara helt ledig idag! Bästa dagen på veckan. Vill inte att den ska ta slut.

Ett besök på College

Idag var jag och Fanny och kollade in ett av collegen här i närheten. Vi låtsades vara studenter och gick omkring där inne ett bra tag. Vi kände tyvärr att vi inte riktigt passade in där bland alla lite halvskumma typer i ett lite halvskumt område, så jag tror att vi kommer välja ett annat college. På Fredag ska vi kolla in nästa alternativ.

Efter det satte vi oss på Starbucks en sväng här borta vid Wrigley Field och kameran var såklart med. Så här kommer ett par bilder. Vi hade ju liksom ingenting snyggare än varandra att ta kort på (förutom han som jobbade där, men vi lyckades inte riktigt att ta en bild på honom) så här kommer lite bilder på oss och så min Frapuccino som jag beställde. Tänkte att nu är det dags att jag börjar lära mig dricka kaffe, så tog någon kaffeliknande milkshake. Inte god. Kunde inte dricka mer än vad jag druckigt på bilden nedanför. Kaffe får bli en annan gång. Är väl inte riktigt mogen för det än.






Barnen och jag var ute och fångade fjärilar idag. När de hade fångat varsin i en liten burk med plast över (med hål i) så döpte dem dem till "Chrystel", "Cristina" & min favorit "Bob". De är ju bara för söta ibland. Av alla namn så döper de den till BOB liksom. När vi sedan skulle släppa ut dem så ropade de "Bye Chrystel! Have a good life! Take care! Fly safely!". Haha, ja det var dagens söta det.

Nu ska jag äntligen slappa lite framför Pretty Little Liars innan jag ska sova. Puss och kram!

Absoluta favoritlåten just nu!

Så himla bra låt. Lyssnar igen och igen och igen.

Canon EOS Rebel T3

Var ute och testade kameran en sväng idag innan regnet kom. Sen mötte jag upp Fanny för lunch på favvostället, Potbelly's. Här kommer lite bilder på allt och ingenting, och tyvärr var det än ganska grå och trist dag idag.





Fanny, om du läser det här. Det här är den andra bilden. Den där du skulle försöka att inte ha cp-handen framme.

Jag efter min lilla promenad ute i regnet.


RSS 2.0