Livin' the dream

Lunch med Olivia snart. Efter det IKEA med Sofia. Och ikväll blir det nog filmkväll at my place.
Liten kort update. It's weekend and I'm livin' the dream!


Skandinaviska institutet

Jag är med med min blogg på Skandinaviska institutet Au-Pair USA , klicka på länken så kommer ni dit.
Tänkte att det kunde vara lite kul för er att veta. Skandinaviska institutet är organisationen jag åkte med hit, och den är så himla bra. Har inte någon gång blivit besviken. Får alltid hjälp och svar på alla mina tusen frågor som jag har. Är så glad att jag valde att åka med dem!

It's alive

Okej, jag vet. Länge sedan sist. Men, jag har helt enkelt haft för mycket för mig på siståne. Men nu lever bloggen igen!!
Mamma och Victoria var här, och vi hade det hur mysigt som helst. Då är det inte direkt så att bloggen är första prio. Hoppas ni förstår.
Tänkte jag skulle berätta lite vad vi gjorde när de var här i alla fall. Första dagen drog jag med mig dem, jetlaggade och trötta, till en heldags sightseeing i Chicago. Millenium Park, State st, the river och lite sånt fick det bli. Sedan behövde jag jobba i ett par dagar, och då passade mamma och Victoria på att shoppa. När jag fick ledigt så åkte vi bland annat till Chicago Premium Outlets och shoppade ännu lite till, converse för det mesta. Vi hann även med ännu mera sightseeing, vi gick på en baseballmatch, vi hade e mysig picknick vid sjön, vi gick en alldelles för lång och varm promenad, vi åkte på en båttur, åkte upp i the Willis Tower (ashäftigt) och bara mös i allmänhet. De fick se det mesta av chicago, och viktigast av allt - prova det mesta av alla mina favorit matställen, haha!

Det känns jättekonstigt nu när de åkt hem och allting fortsätter som vanligt här. Lite som om de inte var här på riktigt, och defenitivt känns det som att det går mer än en vecka sedan de åkte hem!

Slänger upp ett par bilder, men resten finns på facebook redan.



Senaste veckan har jag också haft mycket för mig. När mamma och Victoria åkt hem jobbade jag endel. Sedan på lördag kväll firade vi lite midsommar på kvällen med en liten picknick. Blev tyvärr inget stort midsommarfirande med midsommarkrans och allt det där, som jag hade velat. Men vi hade riktigt roligt i alla fall! Sen på söndagen åkte jag och Fanny och såg på Pride paraden som var här. Vi såg tyvärr inte mycket av själva paraden för det var så stört mycket folk, men det var riktigt kul att bara gå runt där i närheten och titta på allt folk som gick runt i regnbågsfärgade kläder, och andra sorts kläder (underkläder)..





Idag har jag och Fanny varit och tagit körkort. Vi pluggade körkortsteori hela kvällen igårkväll och idag på förmiddagen åkte vi och fixade oss körkort. Jag kunde tyvärr inte köra upp dock, för hade ingen bil men gjorde teorin och allting och sedan kan jag bara åka upp dit och köra upp när jag vill. Fanny däremot tog hela körkortet hon.

Så, lite uppdatering om det senaste. Sammanfattade det så gott jag kunde. Hoppas det duger.
Nu ska jag sova. Puss och Kram.


DOM ÄR HÄR

Okej, en liten uppdatering! Dom är här och vi har det jättemysigt, och det ska vi fortsätta att ha i en vecka till!
Outlet, navy pier, båttur (hjälp hur ska det gå jag som är båträdd..) och the dunes i michigan står på schemat för tillfället. More to come! Hade det så fint, för det ska vi ha. PUSS



OM ETT DYGN

OM ETT DYGN har jag Mamma och Victoria här. Det känns helt overkliget, och jag kan inte ta in det riktigt -att de kommer hit. Jag har gått och räknat ner till det här nu enda sedan de bokade flygbiljetterna för 2 månader sedan. För 2 månader sedan kändes det som en evighet tills den 9juni. Det var det inte! Jag har sagt det förr, och jag säger det igen, tiden går så galet fort. Nästan lite obehagligt fort, för att citera min bästa vän. Men i morgon är de här i alla fall och det ska bli så mysigt! Jag har längtat ihjäl mig!! Och nu ska vi äntligen ha 11 mysiga dagar tillsammans.

Tänkte även ge er en liten uppdatering om vad som hänt i veckan. Borde kanske kalla min blogg det? "Hänt i veckan"? Eftersom jag ju typ bara uppdaterar en sådär en gång i veckan. Hmm...Hänt i veckan... det låter himla bekant.. Whatever!

I veckan alltså:

I måndags hade jag en kureringsdag. För er som inte vet vad det betyder, själv vet jag knappt heller, så är det när man kurerar sig/blir frisk. Jag låg ju som sagt och spydde i söndags natt.

Tisdagen spenderade jag med Favvo-Fanny! Vi åt frozen yoghurt! Mmmmm. Gissa vems idé? Sedan jobbade jag hela dagen, som vanligt.

På onsdagen åkte jag till Lisa på förmiddagen och träffade hennes hundvalp (och henne med för den delen) och så bokade vi en tour vi ska göra i Las Vegas den 3e Juli. Hop on hop off biljett blev det. Känns himla bra att ha det bokat!

I torsdags åkte jag downtown och shoppade lite innan jag mötte upp Olivia en snabbis. Hon åkte till Santa Fee med sin värdfamilj idag så det blev sista gången jag träffade henne på 3 veckor...Tråkigt! Jag hjälpte henne, lite stressad och dan, att göra en fläta i håret och sedan var jag tvungen att åka hemåt.

Idag har jag varit ledig fram till 4pm och denna dag har spenderats downtown med Maria på Chicago Blues Festival, som började idag. Vi strosade runt där i ett par timmar och hade det jättemysigt. Vi var där ganska tidigt dock, ungefär direkt när de öppnat, så till en början var det inte så mycket folk. Men sedan fylldes det på mer och mer. Jag kan tänka mig att imorgon och söndag kommer bli mer busy.

Imorgon ska jag och Sofia åka till Andersonville där det är "Midsommerfest". Jaa, ni hörde rätt! Midsommar! De firar det här i "det svenska området" och det ska bli jättekul och se vad det är för något. Har sett att de kommer vara dans runt midsommarstång och hela köret. Sedan på kvällen, jaa då vet ni vad jag gör!!!! STÅR PÅ FLYGPLATSEN OCH VÄNTAR PÅ MAMMA OCH VICTORIA!!!!

Nu, lite bilder.

Fanny bah "Frozen yoghurt, snälla?" Jag bah "Okeeeej då..."

Buckingham Fontain

Buckingham Fontain

Buckingham Fontain, and cute Maria

Buckingham Fontain

Free bags with toothpaste, yes please

Awesome kid (in blue) playing in a kids blues band. He was insanely good!!!


Riktigt bra helg

Har haft ännu en riktigt härlig helg här i Chicago. Den började med att Olivia kom hit i fredags kväll och vi såg på Shutter Island och hade sleepover. Riktigt mysigt, fast jag fick lite panik på filmen.
På lördagen jobbade jag i princip hela dagen. På kvällen mötte jag upp Fanny och vi åkte till ett ställe där det var "Maifest". Värsta stora, tyska, folkfesten. Det var smockat med folk och alla gick runt och drack öl ur stora glas. Vi kände oss lite utanför så vi stannade inte så länge. Istället åkte vi hem till mig och hängde, och efter en stund kom Olivia också.

Igår, söndag, åkte jag och Olivia till Six Flags med Emelie. Riktigt riktigt kul var det, och dit måste jag absolut åka tillbaka igen. Six flags är, för er som inte vet, en jättestor nöjespark. Tänk er Liseberg x 10, med kanske 8 eller 10 stora läskiga berg-och-dalbanor. HELT GALET!

Avslutade min awesome helg med världens asgarv igårkväll!!, och sedan med att ligga och spy hela natten inatt. Mindre kul det. 

Har även haft bästa Olivia här som sovit över alla dagar den här helgen. Super mysigt, speciellt när man misstas vara Nathan Scott! ...Eller vad säger du Olivia? Puss Puss











Friday night

Fredag kväll. Jag jobbar fortfarande egentligen, men barnen sover nu. Så nu sitter jag och väntar på att Olivia ska komma och att kladdkakan ska bli färdig i ugnen. Myskväll står på schemat. Hoppas även på att Fanny ska komma också.
Dagarna och veckorna går så sjukt snabbt här. Känns som att det var nyss jag satt och tänkte "Nu är det bara 2 veckor tills Mamma och Victoria kommer", och nu vipps är det bara 1 vecka!!!! Snart är det den 9:e. Bara för att jag säger såhär nu så kommer väl säkert den här veckan att gå jättesegt nu. Men hoppas inte!


Saknar er!!!

Och någon jag saknar galet mycket är ju den här söta ungen! MASSA PUSSAR OCH KRAMAR TILL DIG!


HA en bra helg allihop!


Tisdag onsdag torsdag

I Tisdags var jag ledig. Började dagen med att åka till Fanny och hänga lite i hennes park. Efter det åkte jag hem för att skype lite med mamma, och sen bestämde jag mig för att åka downtown och shoppa lite. Det blev tyvärr inget av det för när jag satte mig på tåget så sa dem att nästa stopp var sista stoppet och inga tåg gick längre än så. Det visade sig senare att det var pg.a. att det brann i en möbelaffär som låg precis under tågbanan..

På Onsdag åkte jag till Fanny igen, vi skulle testa ett frozen yoghurt ställe som låg ganska så nära henne hade vi tänkt. Självklart så var det ju stängt så det blev ingen frozen yoghurt.. Kanske lika bra det, nu när jag försöker vara nyttig och allt. Istället gick vi förbi en jättemysig affär som sålde LP skivor så dit gick vi ju självklart in. Och efter det åt vi lite hamburgare innan jag var tvungen att dra hem.

Efter jobbet på kvällen åkte jag till Olivia och sov hos henne. Vi hade myskväll med glass och film, och jag fick mysa lite med hennes supergulliga hundvalp med. Riktigt bra och mysig kväll!

Idag hängde jag hemma hos Olivia tills jag började jobba. Det har varit galet kallt här idag. Från att ha varit typ 37 grader har det nu på någon dag sjunkigt ner till 10(!) grader och ösregn. Snacka om att man fryser.

Jaa så har väl min vecka sett ut hitills. Här kommer lite bilder:

Fanny i den mysiga LP affären

Jag i den mysiga LP affären

Möbelaffären som det brann i. Man ser inte så bra men bakom gallret och träden var det massor mer som brunnit.

En portion pommes är visst inte nog för amerikanarna, här ska det svämma över!

Fina Fanny, och  en massa mat


Måste också bara berätta för er att nu är det bara 8 dagar kvar tills mamma och Victoria kommer hit! 8 DAGAR!!!!!!!!!!!!! Iiiiih, längtar ihjäl mig ♥

RSS 2.0