Helgen

Nu har ännu en helg gått alldeles för fort här i Chicago.
I fredags var jag hos frisören och klippte mig/förstörde mitt hår. Ångrar mig nu i efterhand att jag klippte mig, men nu är det ju lite sent liksom. Sedan blev det jobb hela kvällen, vilket betydde se på Harry Potter.

I Lördags var jag ledig hela dagen. SÅ skönt. Träffade en ny tjej som heter Sofia, och vi gick runt och shoppade lite och sedan åt vi lunch. Efter lunchen följde hon med mig och köpte kamera. Så nu har jag äntligen köpt mig en systemkamera!! Blev lite osäker i början till om jag verkligen skulle köpt den, men nu har jag bestämt mig för att behålla den och ÅH vad nöjd jag är med den!! Lite senare träffade vi på Olivia och vi bestämde att vi skulle äta middag ihop. Så vid typ 5 gick vi till The Cheesecake Factory och åt cheesecake till middag. Mötte även upp Emelie, Julia och Elin som också följde med oss dit. Det blev en riktigt trevlig kväll där och efter det åkte jag, Olivia och Emelie hem till mig och hade filmkväll. Såg på Justin Beiber filmen, haha och nu gillar vi honom faktiskt lite mer än innan. Så, mission accompliced.

Igår, söndag, åkte jag downtown och mötte Olivia. Vi begav oss sedan mot Andersonville och mötte upp Maria. Där hade vi tänkt att vi skulle äta lite svensk mat men allting var stängt. Så vi åkte runt i bilen i kanske en timma på jakt efter andra svenska restauranger. Det slutade med att vi hamnade på en jättegod Thai restaurang. Så tyvärr blev det inga köttbullar. Men vi hade det trevligt ändå, och det hände grejer i bilen som man ju kan bocka av från listan att man varit med om nu.

Idag ska jag ut och prova min nya kamera med Fanny. Så från och med nu och framåt kommer det kanske bli ännu mera bilder med i inläggen. Man kan ju alltid hoppas. Tills dess får ni nöja er med en bild på kamera, tagen från google.


Beslutsångest

Var och kollade på kamera idag. Tänkte att jag skulle köpa en systemkamera som 20års present till mig själv. Men när jag väl var där och bestämt mig för vad jag ville ha så tog det emot lite. Är det kanske bättre att försöka spara pengarna? Resa? Uppleva saker? Men det är ju samtidigt superkul att ha en systemkamera när man till exempel reser till Grand Canyon, eller hur? 

Hur ska jag göra? Köpa? Inte köpa?
Den jag tittat på kostar $500, dvs. 3500kr. Värt?

Och så har ju mobilen fått spader också. Igår kväll bara sådär, efter att jag satt i mitt svenska simkort en stund för att kolla en grej så bara flippade den ur när jag bytte tillbaka till mitt amerikanska igen. Så nu funkar typ ingenting och så fort jag försöker öppna ett program (vilket som helst) så står det "Framtvinga stängning" och så bara vibrerar den. Det enda som fungerar än så länge är sms här i USA. Är ju i alla fall tur det.
Betyder detta att jag måste skaffa en ny mobil här nu också? Palla......
Nae, vad händer annars då? "Lunch" med Fanny, Olivia och Emilie idag. Jag hann inte äta för jag skulle hem och jobba, och såklart var det cubs match idag och det hade ju inte jag en aning om och det var helt kaos på tågen så jag kom hem 20 min försent... Bra där!

Birthday weekend

Okej, och så har man fyllt 20 också.
Började fira detta redan ifredags (även fast jag inte fyllde förän söndag)

Här kommer lite bilder från fredagkvällen:

Fanny och Jennifer party stretchar lite inför kvällen.


Såhär såg min klänning ut. Blev tyvärr ingen bra bild men bara så ni får se den liksom!

Okej, och räcker väl med att säga att kvällen blev riktigt lyckad!

På lördagen bakade jag och Lisa tårta. Och sedan på eftermiddagen åkte vi hem till Fanny och Jennifer för att säga hejdå till Jennifer! Riktigt tråkigt att hon åkt nu, men vi kommer ses igen!

Sen var det ju söndagen med, självaste födelsedagen. Började dagen med att skypea med lite alla möjliga där hemma. Efter det åkte jag på au pair möte. Sjukt ovärt då det var riktigt boooring. Men vi blev i alla fall bjudna på kaka efteråt så det var ju trevligt. Åkte hem och mellanlandade lite och märkte att jag kom precis 5 min innan barnens födelsedagskalas skulle börja (ja, de hade SITT födelsedagskalas på MIN födelsedag...) så jag vände nästan direkt och drog downtown istället. Där mötte jag upp Olivia, Emelie och Fanny och vi gick och åt en riktigt god middag. Middagen räddade verkligen min födelsedag ifrån att bli en total katastrof så tack för det fina ni! ♥

Här kommer ett par bilder från middagen:

Olivia och Fanny

Min asgoda hamburgare

Jag och våran efterrätt som vi beställde

Fick ett ätbart grattis kort också, det var inte gott alls, men ändå lite gulligt ju!


HOPE

Idag skulle vi, The Swedish (House) Maffia, upp i the Hancock Tower tänkte vi. Så vi gick dit supertaggade och glada men när vi kom dit så sa dem att "Nej det är för molnigt så om ni gåt upp så kommer det bara se ut som att ni tittar in i en vit vägg". Kul. Men vi surade inte ihop alltför mycket för det inte. Istället gick vi till HOPE-skylten och tog kort (eller egentligen gick vi till den innan hancock tower men ändå) och sen "lunchade" vi på The Chesecake Factory. Red velvet och Chocolate Chip cookie dough. Säger inte mer än så.
Sedan träffade vi Olivia en liten stund, men jag behövde gå rätt så snabbt för började jobba.






Kort update

JAG HAR BÖRJAT GYMMA! På riktigt nu. Nu har vi kört måndag, onsdag i tre veckor, och denna vecka blir det även fredag. Bara var tvungen att säga det så att ni inte tror att jag bara äter här borta.

Förövrigt ser veckan riktigt najs ut. Hoppas på att helgen kommer bli kalas också!

Måste även berätta att Mamma och Victoria har bokat flygbiljetter hit nu!!! 9 Juni kommer de! Wihuu, LÄNGTAR! Då ska jag visa er allt jag kan.

Nu ska jag jobba. 10h idag, barnen är ledig från skolan. Härligt... Men tror att vi ska baka kanelbullar så det blir nog bra. Ha det gött.

Puss

Museum of science and industry

Okej. Lite kort om helgen. I fredags hade jag Jennifer och Fanny sleepover här hos mig. Blev en sen kväll med en massa prat ändå fram till klockan 4. Trevligt trevligt. På lördag förmiddag gick vi sedan och åt lite frukost på ett café här i närheten och efter det åkte vi downtown och gick en sväng på State St.

Igår, söndag, gick jag och Jennifer på museum of science and industry. Det var faktiskt ett riktigt bra museum tyckte vi, med många tummar upp lite här och var. Lite bilder från museumet har ni här nedanför. Efter det åkte vi och lunchade downtown och mötte sedan upp lite folk en sväng. Sen var det dags att gå på konsert/musikal eller vad man nu ska kalla det. Million Dollar Quartet, handlade om Elvis, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash och Carl Perkins sista kväll tillsammans på sitt skivbolag. Riktigt bra var den faktiskt och det var kul med lite musik sådär. Efter det gick vi hem till Jennifer, och det var värsta åskstormen. Regnade hur mycket som helst och en massa blixtrar. Jätteläskigt, och där sprang vi bland träden liksom. Men vi dog inte. Riktigt fullspäckad söndag med andra ord, men också en riktigt bra en.

Jennifer hittade genast en kompis på museet.




We went to space and back



En sån här'n

En sån där'n (blixtmaskin ni vet)


3 månader

Idag har jag varit här i USA i tre månader! Säger det igen, helt sjukt vad tiden går fort.

Har lite härliga bilder på lager från helgens museum besök. Skriver ett inlägg om helgen ikväll när jag slutat jobba. Börjar om 15 min nu.

Pussis och kramis

GRATTIS MAMMA OCH VICTORIA

Tillägnar mina absolut bästa ett litet inlägg här på bloggen.

Grattis på 42års dagen Mamma!! (Ja, jag kände för att skriva det. Se det som något bra, jag vet hur mycket du fyller)

STORT FET GRATTIS PÅ 18ÅRS DAGEN SYRRAN! Nu hoppas jag på att få höra ett "Jag har tagit körtkort" snart. Kör all in i helgen! (för det gissar jag att du hade planerat att göra?)

Hoppas presenterna kommit fram och blivit levererade via min söta lilla budbärare. Tack Fishål, utan dig hade det inte funkat.


Hoppas ni får en toppenbra dag! Puss och kram. Älskar er! ♥

Nya svarta

Nya jeans. Svarta. Modellen hette "leggins". Ni kan ju gissa om de var tajta. Vi får hoppas att de inte går samma öde som de förra. Det var i alla fall mycket stretch i dem. Vi kan ju hoppas...

Veckans planer

Vad händer och sker?

Lunch med Jennifer och Fanny i söndags innan jag jobbade på kvällen. Mycket trevligt!

Började min nya vecka med att gå till gymmet med Lisa igår kl 8.30. Idag har jag rännt runt på stan och köpt ett par nya svarta jeans (ni vet ju alla vad som hände med de gamla). Imorgon blir det gymmet igen och sen hem till Jennifer och Fanny på lunch. Värst vad vi lunchar tänker ni, gud vad gott tänker jag. På torsdag blir det Kalifornien-planerande med Lisa och på fredag kväll ska vi förmodligen parta lite!! Och sen är det ju helg, och det är ju alltid härligt!  Toppenbra vecka helt enkelt!

Nej nu ska jag gå och och inta lite föda. Börjar ju trots allt jobba om 20 min.

Puss

Cubs game

Jag gick på Cubs matchen igår tillslut, och det var kul att uppleva. Riktigt tråkig sport dock måste jag säga, hände INGENTING!

Efter det jobbade jag hela kvällen. Jag och barnen smälte gamla kritor i ugnen så de blev till nya, stora, blandade muffins kritor och sedan gick vi till Dairy Queen på kvällen för efterrätt. Blev såklart problem när jag råkade beställa en MINI Blizzard till 6 åringen och en Small till 10 åringen. Det var ju såklart inte rättvist, även fast en mini är vad minstingen vanligtvis brukar äta när vi är där. Så vi fick ju såklart ställa oss i kö och fråga om hon kunde få byta upp sin till en större för att hon skulle sluta gråta...

Wrigley Field

The score board. Värsta härlig, satt en gubbe och bytte brickorna bakom när de gjorde poäng.

Jag och Luisa

Alla i publiken ställde sig upp och sjöng. Jag gissar att det var någon slags hejar-sång?

En asbra fredag

Mycket hände igår.

Först gick jag på bio med två franska tjejer. Vi såg American Reunion och måste säga att den faktiskt var bra! Efter det åkte jag Downtown direkt och träffade Olivia, och vi gick och gjorde Manikyr och pedikyr. Riktigt najs och jag blev supernöjd! Måste tillägga att detta var första gången ever jag gjort det, så tro inte att det är något jag alltid går och gör!

Åkte sedan hem och landade lite innan det var dags för bio igen. Titanic i 3D denna gång och Ååååh vilken gosig film! Riktigt häftigt att se den på bio, så mycket mer känsla, och den är verkligen lika bra varje gång. Hade gåshud genom halva filmen! Gick med Jennifer och en ny svensk tjej som kom hit igår som heter Fanny. Vi hade en riktigt rolig kväll!



Idag består dagen till största delen av jobb. Börjar klockan 4. Får se om jag kanske går på en Cubs match innan dess, en kompis frågade om jag ville följa med men sen har jag inte hört mer och den börjar kl 12 (om 35 min) så får väl se hur det blir med den saken. Vore riktigt kul att gå, för det är superfint väder idag och så ligger ju deras arena (eller vad man nu kallar det?) sjukt nära! Men vi får väl se.

Jag gömde även påskägg till barnen igår som de letade efter nu på morgonen. Värst fail blev det då en av tjejerna inte hittade sitt och trodde att "the Swedish easter bunny" hade glömt henne. Uuuups!

Glad Påsk på er allihop!

Florida

Nu ett litet inlägg om Florida.
I Söndags morse klev vi pigga och glada (trötta och glada) in i taxin som skulle ta oss till flygplatsen. Vi åkte med ett flyg där man inte kunde fälla bak sätet, men jag hittade endå en skön ställning att sova i och 3 timmar senare vaknade jag av att vi var framme i Florida. Ungefär så enkelt gick det till. Väldigt smidig flygresa.

Vi bodde i ett jättebra hus, som jag såklart glömde ta kort på kom jag precis på. Men jag tog i alla fall lite andra kort som jag tänkte att ni kunde få se.

Mitt rum som jag sov i. Rätt najs säng va, eller vad säger ni? (På tal om säng måste jag bara tillägga att jag fått ny säng här i Chicago, En stor en. Så skönt!)

Poolen/baksidan. Bakom palmerna är det en liten kanal eller vad man ska kalla det

Björnar? Ja men det känns ju bra. Och precis intill den skylten låg mitt sovrum..

Stranden

Stranden

Ett bildbevis på att jag faktiskt var där.
Solnedgången från våran brygga på baksidan
Vi hittade en liten baby pineapple i trädgården
Där borta är Miami

Palmer med kokosnötter i trädgården

Vår lilla kompis "The Stingray" som vi såg ett antal gånger under veckan.

Okej, det var väl det. Jag orkar inte skriva så mycket, så la upp lite för många bilder istället för jag tänkte att bilderna talar väl för sig själv.

Nu har jag åkt hem från Florida, medans resten av familjen är kvar där tills imorgon. Ikväll mötte jag upp Olivia downtown och vi gick till The Chesecake Factory och åt chesecake. Supergott och en jättekul kväll :)

Imorgon är jag ledig hela dagen, och jag har redan en massa olika planer för dagen. Men det får ni höra om en annan dag. Nu ska jag sova. Godnatt.

Shedd Aquarium

I helgen var jag på Shedd Aquarium med Jennifer. Efter 2,5 timmars svinkallt köande så kom vi äntligen in i den stora byggnaden. Jag tror nog aldrig det varit så skönt att få komma in någonstans. Akvariet var dock inte så amazing som vi hade hoppas. Tror det var köandet som gjorde att det inte riktigt kändes värt det. Dessutom hade dem en Delfinshow som jag inte riktigt vet om jag tycker de kan kalla delfinshow om man jämför med den på Kolmården (Kolmården är sååå mycket bättre). I alla fall, lite bilder från akvariet ska ni väl i alla fall få!
Kön BAKOM oss. Den var minst lika lång framför oss.

Det första djuret vi såg när vi kom in. Reaktionen: "Naaae! Is this is? Vart är hajarna??"

Det blev sakta men säkert bättre och bättre.

Vi träffade en Japan som inte var så bra på att ta kort, men här är vi i alla fall framför ett stort akvarium där det fanns några små hammarhajar.

Nemo

Och tillsist hittade vi dem, HAJARNA!

Trots köande och grejer så hade vi en riktigt rolig dag som avslutades med middag på The Chesecake factory med Lisa :)

Allt i en enda ryggsäck

Väskan är typ packad och klar. Jag har lyckats få ner alla mina kläder jag ska ta med mig i en enda ryggsäck. Ganska bra jobbat va? Imorgon bitti kommer taxin och hämtar upp oss kl 03.45. Jag borde nog sova.
Florida imorgon! Så nice!!

RSS 2.0