Weekend, weekend, weekend, party!

Sjukt dålig uppdatering, I know! Men förra veckan jobbade jag like crazy. 10 timmar om dagen de flesta av dagarna. På kvällarna träffade jag kompisar och gick på bio 3 gånger gjorde jag med, två gånger med barnen och en gång med Fanny. Så nu har jag sett "Total Recall", "Odd life of Timothy Green" och "Wimpy Kid nånting".
I fredags kväll följde jag med Olivia på hennes au pair möte i Millennium Park. Där dansade vi afrikansk dans och hade sjukt roligt med en massa folk. Efter det gick vi till en Margarita restaurang där man kunde äta mexikansk mat och dricka awesome margaritas! Åkte inte hem alltför sent för började jobba på förmiddagen på lördagen.

På lördagen såg min jobbdag ut som följande: Hämtade upp tjejerna hos deras kusin på morgonen och gick hem med dem. Min värdpappa kom sedan och hämtade upp oss och tog med oss till båten. Vi åkte båten till Wilmette, och på vägen ut från hamnen såg vi lite av Chicago Air & Water Show, som var här i helgen. I Wilmette träffade vi några kompisar till min värdfamilj på en strand. De hade också en au pair. En tjej från tyskland som varit här i typ en månad. Vi åkte ut och seglade på deras segelbåtar och det var faktiskt sjukt kul. Jag som är rädd för vatten och båtar och allt trodde till en början att jag skulle dö, ,men det gjorde jag ju inte. Jättehärlig dag!

På kvällen kom Olivia hit och vi gjorde i ordning oss. Sedan åkte vi på hejdå fest för Luisa, min tyska kompis. Så himla tråkigt när alla börjar åka hem nu :/ I alla fall, där träffade vi även några av de svenska tjejerna här. Efter det åkte jag och Olivia hit till Wrigleyville och mötte upp en tjej som heter Caroline och så gick vi ut och dansade. En riktigt lyckad och rolig kväll.

På söndagen åkte vi till six flags. Vi åkte alla de stora berg-och-dal-banorna förutom en (som vi har åkt en annan gång) så det var riktigt kul. Fick äntligen testa på Superman ride också. Så himla läskig! Trodde jag skulle dö där ett tag. Man hänger liksom under själva allt framåtlutat, precis som en superhjälte, så när man åker nedför så åker man med huvudet före. Fyfan alltså! Men det var sjukt kul!

På kvällen när jag kom hem satt min värdfamilj och grillade på baksidan så jag satte mig och pratade/åt lite med dem. Mysigt.

En till sak jag ju måste berätta är ju att jag började på college idag!!! Så himla nervös var jag innan. Acting 1 heter kursen jag tar, och jag kände när jag satt där på första lektionen idag att "vad fan har jag nu gett mig in på?". Kursens midterm (halvterminsprov) kommer vara att hålla en 2 minuters monolog inför hela klassen, och som finals (slutprov) ska man göra en 3-5min lång dialog med någon. Asså shiiiit. Men läraren verkar jättebra (men lite konstig) och det verkar som det kommer bli en rolig kurs. Idag fick vi bara sitta och lyssna på när han gick igenom vad vi skulle göra under kursen, men på torsdag ska vi börja "leka" och göra massa övningar. So excited, och så nervös samtidigt. Men tror ändå jag kommer lära mig massor under de här 16 veckorna.

Jag har fetaste högen med ren tvätt jag måste hänga nu som jag typ skjutit upp i en timma. Dags att ta tag i det innan den börjar mögla. Men först lite bilder: 


Fanny går loss på smörmaskinen på bion!
Cupcakes med Maria
Jag, Olivia, och vad som skulle varit Vår margarita..
Afrikansk dans i Millennium Park
Segling i Wilmette
Jag, Olivia och Carro i Wrigleyville
Maria och hennes hotdog på six flags
Olivia och Carro i badlandet på six flags
Jag och Olivia efter the Superman ride
Superman ride...
Minions (eller hur fasen det stavas?) på six flags

Sista helgen av semestern

Nu har jag börjat jobba igen. Måste medge att det är lite segt. Denna vecka jobbar jag många 10 timmars dagar också. Ingen mjukstart direkt.

Tänkte i alla fall jag skulle berätta lite om helgen som varit, om jag kan komma ihåg den.

I fredags kom Fanny hit på kvällen och åt lasagne (som jag hade lagat) och sen gick vi ut på en sen promenad. Efter det sov hon här och på lördag åkte vi till parken hemma hos henne och solade hela dagen. En riktigt mysig och slapp dag. På kvällen sen åkte jag downtown och mötte upp Maria och Olivia och lite andra som hade slutat sin weekendkurs. Vi åt mat på Grand Lux Café och sedan kom Fanny och hon och jag gick till Elins hotellrum och hängde där med lite folk innan de drog ut och vi drog hem.

På söndagen hade jag och Fanny en "hinna med allt möjligt dag". Vi åkte först downtown och sedan tillbaka upp till våra områden och gick och strosade i lite secondhandbutiker och andra butiker. Det slutade med att vi satte oss och åt och efter det stötte vi på ett skitmysigt fik som vi också var tvugna att prova. Enligt Fanny så fick stället 5 av 5 toasters då kaffet där smakade precis som hemma i sverige. Så nu har vi hittat ett fikaställe som vi i fortsättningen kommer bli stammisar på!

På söndagkvällen kom Olivia hit och vi bokade biljetter till The Fray och Kelly Clarksson som kommer hit 1 september. Det ska vara en utomhus konsert som man kan ta med sig picknickfilt och grejer till så det ska bli mysigt :) Samma dag kommer det även hållas ett TOMATO BATTLE här i Chicago. Hur häftig och kul låter inte det??! Jag försöker förtillfället övertala Olivia om att vi ska åka förbi det innan konserten! Fatta vad roligt!!

Som sagt så började jag jobba i måndags (igår) och det gick ändå hyfsat bra. Tog med barnen på bio, och sedan lekte vi med Barbie i typ tre timmar (....). På kvällen åkte jag till Fanny och vi gick en långpromenad, sedan sov jag där. På morgonen idag gick vi till vårt Starbucks och åt lite frukost, och GISSA VAD SOM HÄNDE! Asså fanfanfanfan. Ska lägga ner mobilen i väskan. Den slinker ut händerna på mig. Faller en halvmeter. Landar på asfalten. Jag tittar på den och ber en tyst bön. Ser att halva skärmen är täckt av sprickor....Ångest resten av dagen...

Idag har jag bara jobbat 5 timmar, men dessa 5 timmar har på något sätt känts som 10. Har gått så himla segt. Snart ska jag iväg på bio. Jag och Fanny, och kanske Olivia ska se "Total Recall". Jag hoppas att den är bra. Bara för att jag tappade mobilen idag så har jag bestämt mig för att det är ok att tröstäta en stor glass på bion. Så det är vad jag ska göra ikväll.

Här kommer lite bilder. De är från mobilen så alla är inte jättebra.


Loving life

Älskar livet lite för mycket just nu. Bara strosar runt och gör vad jag vill.
Förutom ångest över vad fasen jag ska göra med mina college credits så leker livet. Så här skulle man ha det jämt. Inget jobb. Ensam hemma. Bo i Chicago. Ja, Chicago är absolut min favoritstad. Skulle kunna tänka mig att bo här föralltid om jag hade alla er där hemma här hos mig!! Så, FLYTTA TILL CHICAGO, är det väl jag försöker säga. För jag vill inte åka hem. Självklart varierar det från dag till dag, det vet ju ni kanske bättre än jag, men just nu bara trivs jag så äckligt bra här.

Vad har jag gjort med min lediga vecka såhär långt då?

Det är alltid så svårt att tänka tillbaka och försöka komma ihåg, men jag ska försöka. I måndags åkte jag downtown och träffade Olivia, sen på eftermiddagen blev det gymmet. På kvällen kom Fanny hit och vi åkte till target för lite late night shopping. Sen i tisdags åkte jag och Fanny till Truman college ...vet inte hur många gånger jag skrivit att vi varit på college nu och fortfarande har vi inte bestämt oss för något. På kvällen åkte jag till Fanny och vi bestämde oss för att ta en promenad runt kvarteret hemma hos henne. Det slutade med att vi bestämde oss för att gå downtown. Vi gick ända till hancock building och nuddade den och sedan gick vi tillbaka. Mer än två timmar senare var vi hemma igen, skapligt ömma i benen och fötterna. Men vi hade riktigt kul på vägen, och gick förbi en massa ställen där vi kunde säga "Ahaaa, här har jag varit, ligger det här?!" så det kommer nog bli mer sånna promenader.

Idag åkte vi downtown, skulle signat up för college (svengelskan är framme) men det blev ju såklart inte så...fan. Istället satte vi oss och åt på Potbelly's, och sen när Fanny åkte hem så gick jag och shoppade lite för att sedan möta upp Olivia. Satt med henne när hon lunchade - även hon på Potbelly's. Bästa stället! Konstaterade idag att jag kommer sakna det SÅ mycket när jag åker hem. Ja, för så har jag börjat tänka nu. "Gud vad jag kommer sakna det här" och "tänkt att inte kunna göra det här mer sen" ...Börjar känna mig lite stressad över att det bara är 5 månader kvar nu snart av min tid här i Chicago. Om en vecka har jag varit här i 7 månader. Tiden går så galet fort samtidigt som att det känns som att jag står still lite. Går inte att förklara, men jag tror nog ändå att jag vill stå still lite och njuta av mitt fina Chicago.

Inga bilder idag, bara text, hoppas ni klarar er ändå.

Snart kommer Fanny hit och vi ska äta tacos, så nu måste jag gå och handla.

Puss Puss

My kind of town Chicago is

Mycket händer, och jag glömmer bort att skriva.
I fredags låg jag på stranden med Olivia hela dagen, och sen på kvällen åkte vi hem till mig och åt köttfärssås och kladdkaka. Maria kom också och va med oss på kvällen.

I lördags var vi på IKEA. Så himla mysigt! Vi provlåg alla sängar och bara gick runt och myste hela dagen. Sedan gick vi i IKEA-shopen och köpte massa grejer, och såklart avslutades besöket med en gammal hederlig IKEA-glass! Köpte med mig ett paket skorpor och en hushållsost hem. Fattar inte varför jag bara köpte ETT paket? Det är ju nästan slut redan...
I alla fall, på kvällen tänkte vi ha grillkväll hemma hos mig. När vi skulle sätta upp grillen upptäckte vi att det varit storm ute (som vi varit lyckligt ovetande om när vi låg där inne på IKEA i alla sängarna och hade det gött) så det var helt blött och regnigt ute och parasollet på baksidan hade vippat. Lite jobbigt. Så vi stek-grillade hamburgarna istället, sedan spelade vi en massa musik och försökte oss även på lite sällskapsspel men det blev inte så lyckat. Jag och Fanny avslutade kvällen i soffan framför How I Met Your Mother, medans Olivia valde sängen. Jag somnade som alltid i soffan och vaknade upp som en zombie liiiite för sent på kvällen.

På söndagen lagade vi en riktigt amerikansk brunch. Bacon, ägg, waffles, sirap, grädde, och såklart lite färsk frukt på det (vilket nog var den minst amerkanska delen av hela kalaset). Efter det åkte vi downtown och gick och var bittra över att vi inte hade köpt biljetter till en av USAs störta festivaler, Lollapalooza, som var här i Chicago i helgen. RIKTIGT SURT! Vi shoppade på target istället och på kvällen spelade jag och Fanny musik och såg på film, varpå jag ännu en gång somnade i soffan...

Det är så himla skönt att vara ledig och att ingen är hemma (förutom min värdpappa nu då). Jag kan göra vad jag vill hela tiden. Känner mig ÄNTLIGEN lite fri igen.

Här kommer lite bilder från i torsdags kväll när jag och Olivia var på stranden, och sen lite bilder från vår "grillkväll" i lördags.

<

Skithärlig vecka!

Helgen var asbra! Vi hade världens roligaste kväll i Lördags när vi firade Olivia. Vi började kvällen hemma hos henne där vi blev bjudna på cupcakes och champagne av hennes gulliga värdfamilj. Sedan gick vi till en restaurang och åt där man fick ta med sig sin egen dricka. Himla bra, och vi hade det jättekul där när vi bara satt och pratade om allt och inget. Sedan åkte vi vidare till en bar där vi dansade och blev bjudna på drinkar enda tills det stängde. Bara för att det stängde var ju inte kvällen slut tänkte vi, så vi joinade några som hade party på gatan med musik och grejer. Askul! Det blev en riktigt sen kväll, och jag, Fanny, Fanny och Elin var hemma hos mig vid ungefär 5am.

Har tyvärr bara bilder från mobilen från i helgen och kan inte lägga in dem på datorn för vet inte hur man gör, så tyvärr blir det inga bilder på bloggen från i lördags. Men det finns några godbitar på facebook, ni får nöja er med dem.

I veckan har jag jobbat rätt så chill. Var ledig i måndags för jag hade en intervju på ett college som jag var tvungen att gå på. Intervjun gick bra men insåg när jag var där att det kommer bli ganska dyrt att plugga alla mina credits. Värdfamiljen betalar ju 500 dollar, men det kommer ju lätt bli mer än så om man ska läsa 6credits, och eftersom att jag inte är sugen någonstans på att plugga för tillfället så känns det rätt surt att behöva lägga pengarna på det. Så det resulterade i att jag inte bestämde mig för någon kurs den här gången heller... Fan.

På kvällen åkte jag, Olivia och Fanny till Millennium Park där det var gratis konsert. Det var huuuur mysigt som helst. Ashärligt band från Colombia som spelade och alla satt och hade picknick och drack vin, och DANSADE! Det gjorde även vi fram mot slutet. Så kul, och mysigt, och så synd att vi missat detta under hela sommaren!

Här kommer lite bilder från i måndags.


Har jobbat igår och idag hela dagen. Men så idag kommer min värdmamma och säger att hela min värdfamilj ska åka till Michigan imorgon förmiddag och stanna där i över en vecka. Jag får stanna hemma och får på så sätt över en veckas gratis semester. Hur najs är inte det???! Semester OCH ett helt hus för mig själv! Har vetat om att de ska åka ett tag men eftersom att de alltid är så dåliga på att bestämma sig för när var och hur så har jag inte vetat säkert om och när de skulle åka så blev superglad idag när hon berättade det! :) Kommer säkert kännas tomt och ensamt att inte ha dem här på så länge, men det ska bli så skönt att slippa ligga och vänta på att de ska åka iväg på morgonen innan man går upp och äter frukost och allt sånt där.

Nu ska jag ta och sova efter en sjukt lång jobbdag. Puss och godnatt! Ska försöka uppdatera snart igen :)

RSS 2.0