Förlänga eller inte förlänga?

Det är vad som snurrar runt i mitt huvud just nu. Det är, som det ser ut nu/idag, inte helt omöjligt att jag kommer stanna i USA ett halvår extra.

I så fall kommer jag att förlänga med en ny familj, då min värdfamilj inte vill förlänga i ett halvår och få en ny au pair mitt i sommaren, och kan då välja att hamna i princip vart som helst. Jag får i så fall fram till december på mig att välja en familj och är det så att jag inte hittar någon/ändrar mig så är det bara att jag åker hem som vanligt.

Skulle jag däremot bestämma nu att jag inte kommer att förlänga och sedan ändra mig när det är försent så finns inte den möjligheten längre. Så som det ser ut nu så kommer jag kanske förlänga. Men som sagt så är det ett sjukt svårt beslut som jag går och tänker på hela tiden, och ena sunden vill jag och andra stunden vill jag inte alls. Så, to be continued säger jag väl om det så länge.

Jag har gjort mycket sen sist men som vanligt så är minnet så himla dåligt att jag inte riktigt vet när jag gjort vad, förutom i bästa fall de senaste två/tre dagarna.

Så, igår kväll kom Fanny och Amanda hit och vi beställde hem mat och såg på Justin Bieber filmen på netflix. Säger samma sak till er som jag sa till dem: När man sett filmen tycker man faktiskt om honom lite, så se den!

Idag vad jag på cubs match med Fanny och Amanda i alla fall. Det var kul (att uppleva stämningen därinne igen) men det var så sjukt sjukt kallt, och som jag sagt tidigare så är ju baseboll sen tråkigaste sporten i världshistorien. Det händer INGENTING. Sen börjar folk jubla helt plötsligt, och man fattar fortfarande inte vad som hänt eller vem som gjort poäng. Värdelöst. Men som sagt är det en himla mysig stämning inne på Wrigley Field.

Efter matchen gick jag och Fanny hem till mig och åt lite, sen var vi ute och sprang. Efter det låg jag död i sängen till typ klockan 8. Då gick jag till Starbucks och mötte upp några nya tjejer som precis kommit hit till Chicago. Det var trevligt och i satt och pratade en bra stund. Snart kommer Fanny hit och ska sova här. Imorn ska vi åka Downtown på förmiddagen och sen är det au pair möte på dagen. Vi ska åka sightseeing buss. Ska bli kul faktiskt även fast jag sett hela staden redan. Kommer dock bli sjuuukt kallt. Alltså det har blivit värsta vinterkylan här nu, det bara slog om på en dag. Ena stunden var det 26 grader och andra var det 10....

Slänger in lite bilder från mobilen som jag tagit på senaste istället för att försöka minnas vad jag gjort.

Juste också, har jag ju helt glömt att säga. 4-14oktober har jag semester, och guess where I'm going??? Yes, that's right! SWEDEN!!!! Det är bara 12 dagar kvar och jag längtar så mycket!!

Nu, på riktigt, kommer lite bilder.


Bruce Springsteen och lite sånt

I fredags var det äntligen dags. Bruce Springsteen, på Wrigley Field. Jag, Fanny, Fanny & Jorunn var där precis lagom till när det började, och fasen vilken värd kväll det var. Riktigt jävla häftigt! Behöver nog inte säga mycket mer.

Efteråt gick vi hem till Fanny, och på vägen hittade vi en kille som sålde Bruce tröjor på gatan, inte exakt äkta tröjor men i vilket fall så köpte vi varsin och fick därmed även en varsin Bruce tröja. Vi hoppade sedan lite spontant in på en bar som visade sig vara ett riktigt bra beslut. De hade en live "dj" som spelade piano/dragspel och sjöng (i bar överkropp och hängslebyxor) och så fick man ta gratis popcorn där inne. Vid 3/halv 4 tiden var vi hemma hos Fanny där vi somnade gott.

På lördagen jobbade jag hela dagen, 2-12. Det var block party på vår gata så jag tog med alla barnen där och så stannade vi där hela eftermiddagen/kvällen. Det första som hände när vi kom hit var stred hittade ansiktsfärg och fick för sig att set ju var jättekul att täcka hela mig med en massa fjärilar och blommor...verkligen jättekul. Sen tillslut fick jag dem att sluta och så målade jag på dem istället. Bara för att skryta lite så ser nu en bild här under (eller över, vet inte var bilderna hamnar när man skriver i mobilen) på vas jag målade på R. Fint va? Blev lite chockad själv att jag fick till en fjäril.

På söndagen hängde jag hos Fanny hela dagen. Vi var ute och sprang, och bestämde oss för att springa från henne hem till mig och sen tillbaka. 45min senare var vi tillbaka hemma hos henne...och jag konstaterade att så långt har jag aldrig sprungit förut. Sen åkte vi till Jewel Osco och handlade. Fanny hittade gratis kaffe som hon gick loss på. Jobbade på kvällen och hade då dance-party med barnen till en massa Prince låtar, som enligt dem är den bästa artisten som finns.

Alla lärare har sedan i måndags gått på strejk här i Chicago, vilket betyder att barnen inte kunnat gå till skolan. Min värdmamma kom därför i måndags och sa att "vi åker på semester. Om inte strejken slutar tidigare kommer vi hem på torsdag. Så du är ledig till dess". Så himla härligt! Så jag har gått i skolan och grejar och bott hos Fanny sedan i måndags! Och igår träffade jag en ny svensk tjej som heter Gabriella, som bor bara 15min gångavstånd ifrån mig. Vi åkte Downtown och jag visade henne runt lite.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2902611/images/2012/pic_5050adb39606ee0664bcce89.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2902611/images/2012/pic_5050adcce087c35b0795f75b.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2902611/images/2012/pic_5050adcde087c35ae16fe2cf.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2902611/images/2012/pic_5050add29606ee065f9bd6ec.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2902611/images/2012/pic_5050ade19606ee068efe3ba3.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2902611/images/2012/pic_5050adedddf2b31f7c00073c.jpg" class="image">


September, and it's still summer

Barnen har börjat skolan igen nu, vilket betyder tillbaka till de gamla vanliga rutinerna och dagarna kommer att bli mer busy (för barnen, inte för mig vilket är skönt!). Det har dock varit knöligt att få dem att göra vad de ska, de har varit lite gnälliga över att börja skolan igen. I år slutar de 1,5 h senare än förra året, vilket betyder att jag inte börjar jobba förän tidigast 2.30pm om dagarna. Riktigt skönt! Mindre skönt dock att inte sluta förän tigast 9. 
Sådär, där fick ni en liten uppdatering om jobbet. Kände att det var länge sen. 
 
Jag har gjort mycket sen sist, men eftersom jag har så dåligt minne och det var typ två veckor(!) sedan jag skrev senast så kommer jag inte ihåg allt. 
 
Jag har bott hos Fanny när hennes värdfamilj varit bortrest på semester. Vi gjorde lite alltmöjligt och hade det skitmysigt tillsammans med Bongo och Scribble. Vi gick ut på en bar precis där hon bor en kväll där vi bara dansade och hade kul hela kvällen och sen var vi ute och sprang också en kväll (ej att förglömma) i 30 gradig värme!! Inte det roligaste på den veckan kan jag inte säga. Men duktigt gjort iaf. 
 
I lördags var vi på konsert, The Fray och Kelly Clarkson, och det var riktigt roligt!! Jag och Olivia började kvällen på tåget till Tinley Park, där konserten var, som tog 1 timma. Lika glada för det var vi för vi hade med oss underhållning. Vi tog sedan taxi till stället där konserten var och väntade där på Maria och Emelie som också skulle med. Sen drog kvällen igång. Vi hade sjukt kul och dansade och sjöng med till alla låtar, även fast vi inte ens kunde hälften! 
 
Idag har jag varit och shoppat MASSOR. Kände att det var länge sedan så tyckte att jag kunde få göra det. Vet dock inte om jag behövde allt jag köpte men skit samma. Det blev i alla fall 4 tröjor, 1 shorta, 2 shorts (jag vet! Shorts tänker ni? Det är ju HÖST! Men här är det faktiskt fortfarande varmt än och jag vet inte men jag bara kände fört!) , två läppstift och en mascara. Sådär, då vet ni det. Tänkt vad mycket gladare ni blev för det!
 
Här kommer lite bilder från konserten. 
  
I söndags åt jag brunch i Wicker Park med Olivia och två av hennes kompisar från San Francisco. Jag och Olivia åkte sen downtown och bara låg och chillade i Milennium Park resten av eftermiddagen. 
 
 

RSS 2.0