Leap day

Idag är det skottdagen, Leap day som det så fint heter på engelska. Idag ska jag åka och träffa Lisa och vi ska strosa runt lite i hennes område. Det fanns tydligen en forever 21 där och lite så det låter ju bra tycker jag.

I går vad jag på DSW, en skoaffär där de säljer märkesskor billigt. Jag åkte dit för att hitta ett par helvita converse, men de hade tyvärr bara vanliga vita. Jag motstod frestelsen att köpa vanliga vita också, men istället blev de ett par andra helvita sneakers bara för att det är för varmt för att gå omkring i vinterskor här.

Såhär såg dem ut. Vad säger ni? Skulle jag ha köpt vanliga vita converse istället? Jaa, kanske. Men jag tänkte såhär. De här är liiite varmare än converse och det är liiite kallare än vår här än så länge så jag tar väl de här så länge. De är ju ändå vita. Och ännu ett bonus. Så grymt sköna. De har någon slags super-sula i sig.

Här ser ni lite av sulan. Den är som en enda mjuk stor kudde! Jag tror faktiskt jag behåller dem!

Och bara för att ni inte ska bli ledsna över att ni bara ser lite utav "mitt" vardagsrum i bakgrunden så kan ni ju få två bilder på alltihopa också. Jag är ju så snäll.



Det var det. Nu ska jag borsta tänderna och dra mig bort mot tåget, i mina nya skor.
Hej med er!

Här tycker vi om att ha party

I fredags kväll hade vi pannkaksparty här. Barnen tyckte om mina svenska pannkakor, på sätt och vis. Till en början blev en av tjejerna jätteledsen när hon såg pannkakorna och grät: "You never told me they would be thin as a PAPER!" Haha, så sööt! Även hon åt dem tillslut, men de allihop åt dem självklart på sitt eget amerikanska lilla vis. Två av dem kastade i chocolate chips i stekpannan och fick då chokladbrända pannkakor, men tydligen ganska så goda. Det doppades även i sirap och några valde att äta dem som en dubbelmacka med ost och skinka emellan. Men vad gör väl det, de åt ju i alla fall. Första maten jag lagar som de ätit! Efter maten hade vi dansparty och barnen (och jag) dansade till en massa Prince-låtar.

Igår hade vi Pizzaparty istället. Vi bakade pizza från scratch. Det tog hela förmiddagen pågrund av ett antal missar. Men tillslut blev det ändå vinst igen. Barnen åt och tyckte (typ) om pizzan!! Efter det hade vi filmkväll och det tog självklart 30min för dem att enas om att vi skulle se High School Musical.

Idag ska jag se på Oscarsgalan med Jenny. Hon kommer hit vid halv 5 någon gång. Jag tror dock jag ska ut och ta en promenad eller nåt innan dess. Det är superfint väder idag och jag har inte varit utomhus än. Fy skäms!

Slänger upp en liten bild här bara för att det är roligt med bilder och för att jag vill säga att det är så sjukt skönt att ha en plattång igen!!!


Hundbesök

Vi har haft hundbesök här de senaste dagarna. Mycket trevligt. Nu har han dock åkt hem igen. Jag hade en mindre trevlig liten "plocka upp bajs stund" i förrgår dock när jag gick ut och gick med honom och tre av barnen. Jag höll verkligen på att spy, och det tyckte ju självklart ungarna var hilarious!

Kort liten update

Okej. Jag har haft en rätt lugn vecka här. Eller lugn och lugn. Det har varit mycket jobb. Det är så tråkigt att jobba alla kvällar för då kan man inte gå ut och äta middag med folk på kvällen. Jag har behövt tacka nej till det två gånger den här veckan redan. Men men, nu är det helg och då har jag minsann lite saker inplanerat.
-Lördag: Fika med en ny tjej som heter Anna. Hon kom hit för typ två veckor sedan eller nåt tror jag. Sedan blir det jobb hela dagen/kvällen. Men det kan bli mysigt. Jag hade tänkt att jag skulle baka lite kanelbullar med barnen -mest för att jag själv är så sugen på det, mwaha!

Söndag: Förmodligen ska jag försöka pallra mig till gymmet på förmiddagen. Orkade inte riktigt med det idag. Sedan på kvällen ska jag se på Oscarsgalan hemma hos en tjej som jag träffade i helgen med några andra au pairer tror jag :)

Hoppas att ni alla får en toppenbra helg!
Puss

Now you're just somebody that I used to know

Ju mer jag lyssnar på låten desto mer gillar jag den. Lyssna ni också! 


Nu ska jag dra iväg på gratis hår-konsulation. Visst låter det väl bra?

Storshopping på target

Jag kom iväg till Target i alla fall. Där köpte jag ett spel till tjejerna som fyller år. Det fick bli Cluedo. Sedan köpte jag även träningskläder och en plattång till mig själv. Nästan alla plattänger var jättebilliga så jag körde på "dyrast är bäst" tänket och tog en för $50, vilket ungefär är 350kr. Det var en av de dyraste jag hittade. Kände att kvaliten på dem kanske inte var den bästa då. Eller så är det helt enkelt bara så att de överlag är billigare här. Nu när jag har träningskläder och allting finns det inte längre någon ursäkt för mig att inte börja träna. Eller jo, en ursäkt har jag kvar. Jag kan inte börja träna för än min röst blivit bra. Jag har för tillfället tappat rösten. Den år på väg tillbaka men inte helt än. Så ingen träning imorn ;) Kanske på fredag...

Imorgon (torsdag) ska jag bara ta det lugnt på förmiddagen. Så om någon känner för att prata så kommer jag förmodligen finnas på skype hela förmiddagen (eftermiddagen i sverige)
Nu ska jag ta och se lite på film innan jag går och lägger mig.
Puss och kram

Känslan när man går in i duschen och det inte finns något varmvatten

Uppdate om läget här i Chicago:

Barnens mormor och morfar är här för tillfället så de senaste dagarna har varit lite annorlunda. Jag har för det första kännt mig väldigt överflödig här och inte riktigt vetat vad jag ska göra eftersom att barnen ju hellre vill leka med sin mormor och morfar än med mig. Väldigt förståeligt, men lite jobbigt för min del. För det andra har två av barnen flyttat ner här i källaren. Det har dock inte gjort så mycket skillnad för min del men ändå.

Idag hade jag tänkt att jag skulle åka till Target på min lediga förmiddag. Jag behöver nämligen bl.a. köpa presenter till de två äldsta som fyller år imorn. Jag går därför upp runt nio och går in i badrummet och sätter på duschen. Självklart är vattnet iskallt när jag går in!!!! Härligt, inget varmvatten! Och idag är det min duschdag (vilket betyder att jag måste duscha för att kunna gå utanför dörren)... Jag sitter därför och inväntar lite varmare vatten och ska snart gå in och göra ett nytt försök. Vet i tusan om det kommer hinna bli något Target av idag nu bara för det... Kul! Jag som måste ha presenter. Och plattång. Och träningskläder.

Shopping, shopping och ännu mera shopping

Oj, oj, oj! Idag köpte jag 5 st tröjor när vi var på stan. Men jag tycker faktiskt att jag behövde det. Det är ju så trist att använda samma kläder hela tiden, eller hur? Jag var på stan med Saskia och en kompis till henne som hette Veronica och de var båda två jättesnälla och hur sköna som helst. Efter shoppingen tog de mig till en ascool restaurang som jag inte kommer ihåg namnet på nu bara för det. Det kändes superamerikanskt och var värsta sköna stämningen. Varje timma ställde sig även personalen upp på bardiskarna och dansade till en massa gamla låtar. Så kul!! De spelade även en massa gammal musik hela tiden och en del av personalen var lite halvt utklädda. Tanten (tjejen) i videon får mig så att tänka på Monica i Vänner! 


My weekend off

Hej på er igen. Nu är jag mitt uppe i min första lediga helg här. Det är grymt skönt att ha mer en bara en dag i taget ledig. Ledigheten började fredag kväll och varar tills jag börjar jobba igen imorgon (måndag).
I fredags gick jag som jag sa på bio med Jenny och vi såg "The Vow". Så bra film och det roligaste var att den utspelar sig här i Chicago så vi kände igen en massa av ställena de var på. T.ex. så är de på en biograf i början av filmen som ligger ett par gator från där jag bor. Göööör häftigt jöö.

Igår, lördag, hängde jag downtown hela dagen. Jag och Jenny åkte dit vid 1 och shoppade till typ kl. 6. Jag köpte lite smycken och en väska. Vid klockan 6 satte vi oss på tåget och jag åkte och träffade Lisa. Vi åkte tillbaka downtown och gick runt lite och sedan åkte vi till en jättemysig kinesisk restaurang nära där hon bor och åt. Hon åt sushi och jag åt nudlar. Jag smakade även en sushi-bit för första gången i mitt liv (!) och det var inte gott kan jag ju inte säga. Fy fasen alltså. Aldrig mer sushi för min del. Jag hade dock verkligen inte förväntat mig att jag skulle tycka om det. Kan ni tänka er mig gilla sushi liksom? Nej, jag kunde väl inte tänka mig det. Efter att vi ätit åkte vi hem till en kompis till Lisa och satt och pratade lite. Det var trevligt och vi stannade där till rätt så sent. Det läskiga var att batteriet på min mobil tagit slut under kvällen och jag tog tåget hem helt själv sedan sent på natten, och gick från tågstationen helt själv utan mobil. Livsfarligt tänker ni. Det tänkte jag också där ett tag, men vem vet att jag går där utan mobil liksom?

Jag hade som ni kanske hör en asbra Lördag med trevliga människor. Idag ska jag åkte downtown och träffa en tjej som heter Saskia. Ska bli trevligt det också och vi skulle tydligen äta middag på något coolt ställe ikväll :)

Lägger upp lite bilder från när jag var i Andersonville häromdagen och letade efter pärlsocker (Andersonville är det svenska området här i Chicago).


Swedish bakery. Hurra tänkte jag och sprang glatt dit. Det visade sig att de varken hade semlor eller kanelbullar. Vad för slags svenskt bageri är det? Såhär ett par dagar innan semeldagen och allt. Stor besvikelse. Det enda som fanns var en massa torra äckliga kakor typ (nu överdriver jag)!





Blev ett par bilder på vad jag köpte igår också bara för att det är kul med bilder. Ett av halsbanden och så min nya väska :)

En månad

Måste väl även göra ett litet inlägg om att jag idag har varit i USA i en hel månad. Herregud vad tiden går fort alltså! Det känns som att det var igår jag åkte hit, men samtidigt när jag tänker efter lite så känns det som hur länge sedan som helst för det har hänt så himla mycket sedan dess. Det här har verkligen varit en av de mest händelserika månaderna i mitt liv. Jag hoppas att de återstående 11 månaderna kommer att bli fantastiskt bra. Jag har redan lite härliga grejer inplanerat! :)

Squirrels

Det är ekorrar överallt här. Här om dagen när jag gick ut satt den här lille rackaren på bänken intill ytterdörren. De brukar springa runt på alla bakgator som är överallt här och de gnager stora hål i allas soptunnor och äter soporna. Lite som råttor, så de är egentligen ingenting gulligt med dem. Men har i alla fall sett fler ekorrar här än vad jag sett under hela mitt liv hemma i Sverige. Man ser minst en varje gång man går ut.



Nog om ekorrar nu. Min lediga helg den här månaden närmar sig (den börjar imorgon). Imorgon jobbar jag bara 4 timmar. Sedan ska jag träffa Jenny och vi ska åka downtown och gå på bio. Vi ska se "The Vow". Jag har verkligen höga förväntningar på den. Alla säger ju att den ska vara så bra.


På lördag kanske jag ska gå på stan på dagen, och på kvällen ska jag ha filmkväll med Lisa och en kompis till henne. Ska bli superkul!

På söndag ska jag åka downtown igen tror jag, så det blir mycket downtown den här helgen. Men det kan behövas. Jag har ju bara varit där 3 gånger än så länge. Jag måste även komma ihåg att köpa presenter till mina två värdbarn som fyller år nästa vecka. Jag vet dock inte riktigt vad jag ska köpa än så länge men jag hoppas att jag ska komma på något bra under helgen.

Girl scout cookies

Idag kom mer än 6000 lådor med "Girl scout cookies" hit. En hel lastbil full. Tror att det tog dem en timme att lasta in alla lådor. Jag har redan smakat en sort, "den godaste sorten", de som är på bilden längst ner och de var sjukt goda! Tänkt er en lite mildare after eight smak med chokladkex inuti. MUMMS säger jag bara.

Och så var det ju Valentine's day igår också ja (Glad alla hjärtans dag på er där hemma!). Jag fick en söt liten chokladask med god choklad i av min värdmamma (det fick alla barnen också, haha). Vi åt lite mer godis än vanligt här, och barnen hade med sig en massa alla hjärtans dag kort och grejer hem från skolan som de fått från sina klasskompisar. Det var väl ungefär det. De är inte så mycket mer speciellt än hemma i sverige med alla hjärtans dag här tror jag. De bara pyntar lite mera (tågstationen här har varit pyntad med härta-ballonger hela veckan) och skickar lite flera kort än vad vi gör.

Idag på förmiddagen var jag även Downtown och träffade en svensk tjej som hette Lovisa. Hon var supertrevlig och det var skönt att äntligen träffa någon som jag kunde prata lite svenska med här. Måste faktiskt säga att det kändes lite ovant nästan efter en hel månad med bara engelska (Ja, imorn har jag varit här i en månad redan!!). Förutom när jag pratat med er där hemma på skype då, men kan säga att det inte riktigt var det samma så det blev som jag sa lite ovant nästan. Men kul :)



Skidåkning och maginfluensa

Jaha, så var man hemma från en helg i Michigan då. En helg som inte riktigt blev som man hade tänkt sig.

Resan började med att en av tjejerna spydde i (och då menar jag verkligen i) bilen hela vägen dit. Så de beräknade 6 timmarna förlängdes till ca 9h. Förstår inte hur det kunde bli så sent, men vi stannade och åt på vägen också, och när 11 pers ska äta så tar det väl sin lilla tid antar jag.

I alla fall. När vi sedan kom fram fick vi veta att min värdmamma också spytt på vägen i den andra bilen. Alltså hade två utav oss fått maginfluensan som legat och lurat under veckan (några av tjejerna har varit hemma från skolan i veckan för de spytt en gång var på natten). På natten hörde jag sedan en av lilltjejerna spy och så visade det sig att även en till av barnen spytt på natten. Såklart åkte jag även på't kvällen efter alltså i söndags kväll/natt. Det var inte roligt kan jag lova. Har inte mått så dåligt på riktigt länge, och jag har inte spytt så mycket på flera år..

Jag hann dock med min skidåkning i söndags innan jag började må illa. Det var ju tur det i alla fall eftersom det här ju faktiskt var en skidsemester. Så här får ni lite bilder från helgen.

Det supermysiga och asstora huset som vi bodde i. På andra sidan huset ligger sjön precis på tomten.
Såhär såg sittliftarna ut... Inte direkt något skydd ifall man skulle trilla ner. Ni kan ju tänka er att jag var lite skraj när jag satt där och de dinglade fram och tillbaka.

En liten sjö som låg intill en av sittliftarna. Bakom sjön är även en supervarm pool som man kunde bada i om man ville. Det ville inte jag.

De blåa backarna var supermesiga. Kan inte fatta att de kallades för "More difficult". Och visst kände jag mig väl som en expert där på mina Type III skidor så klart att jag tog den svarta backen! ;)


Michigan

Åker till Michigan över helgen för lite skidåkning och tubing med värdfamiljen. Härligt!
Men först har vi 6 timmars bilåkning framför oss idag..

Forever 21

Hade min lediga dag den här veckan idag så jag mötte upp en tjej som heter stephania downtown. Vi började dagen med lite shopping, och sedan gick vi runt lite och sedan åt vi lunch på The Cheesecake Factory. Är riktigt nöjd med mina tre tröjor jag köpte. Tror att de tillsammans kostade ca 400kr. Snacka om värt. Allihop var från forever 21, som jag måste säga är min ny bikbok (min nya favvoaffär).


Ett besök hos Merilyn igen. Denna gång i lite dagsljus, lite bättre om man vill ta kort.

Och så några bilder på dagens inköp. Min första riktiga shoppingdag sedan jag kom hit!




På vägen hem stannade jag förbi på banken och sa till om att de skrivit fel på mitt kort. Han som hjälpte mig var så snäll så och sa att jag skulle få det nya kortet redan på måndag. Han skulle betala med sina egna pengar för att det skulle skickas snabbare sa han. Lite väl övertrevligt sagt tyckte väl jag, men bara kortet kommer så är ju jag nöjd. Vill han använda sina pengar så jamen visst!

Förkyld

Jag har blivit förkyld. Det började igår natt, gick över under dagen, kom tillbaka under kvällen, och blev ett helvete på natten. Kunde inte andas. Men hittade som tur var ett par droppar nässpray som jag visst hade packa med mig tillslut ändå. Hela dagen idag har jag känt mig hängig och det har runnit ur både näsan och ögonen. Härligt tänker ni! Min värdmamma gav mig någon blå sörja som jag kunde svälja nu på kvällen som skulle hjälpa mot lite allt möjligt. Den var inte god kan jag ju säga. Men jag har smakat värre (och spottat ut det..)

På förmiddagen idag var jag hemma hos en tjej som heter Lisa. Hon var jättetrevlig och vi satt mest och pratade hela tiden. Har varit på "The Y" med en av tjejerna på simning. Dock tränade jag inte under tiden eftersom jag ju inte har några träningskläder än, och jag är ju faktiskt förkyld..

Imorgon har jag min lediga dag den här vecka och då ska jag åka till downtown (eller hur man nu ska uttrycka det. Det är svårt att översätta "Go downtown" till svenska) och shoppa med en tjej som heter stephania som jag inte träffat förut så det ska bli jättekul :) Ska bara försöka aktivera mitt bankkort någonstan imorn så att jag har några pengar att handla för. Nämnde jag förresten att de har stavat mitt namn fel på mitt bankkort???? Jag blir så himla irriterad. Även fast än jag sa till dem tre gånger hur de skulle stava mitt namn, och då fick skriva under papprena om och om igen så kommer kortet hem med felstavat namn och som mitt efternamn så har de skrivit mitt mellannamn. Jäkla nötter alltså! Hur svårt kan det vara att förstå när de till och med hade mitt pass att titta på när de fyllde i mitt namn?

Jag började titta på första avsnittet av Pretty Little Liars igår och jag måste säga att det var himla bra. Ska titta ett avsnitt till nu innan jag går och lägger mig.

Ha det så bra hörni. Vi hörs!

Mexico or Cali?

Idag kom ännu ett paket på posten. Denna gång från Pappa. Två påsar ahlgrens bilar och ca 1kg lösgodis. Mumma! Känner dock att det är för mycket godis här nu så jag går och äter hela tiden bara för att det finns. Har börjat fasa över att det är mycket möjligt att även jag samlar på mig ett par "USA-kilo" under året. Jag måste fixa mig lite träningskläder så att jag kan börja tvinga mig iväg till gymmet på mina lediga förmiddagar. Det här håller inte i längden! Ska ju för fasen till Mexico i början av april, eller så blir det californien. De har bestämt att vi ska åka på semester till något utav ställena men inte till vilket än. Jag hoppas på det förstnämna. Min värdpappa visade mig nämligen huset som de brukar bo i i Mexico och det var inte litet om man säger så, och så låg det precis vid stranden!!!

Hur som haver, idag har jag jobbat och haft en helt vanlig dag här. Skypeade med Felicia och Erik på förmiddagen vilket var himla roligt. Felicia skulle laga ärtsoppa med svinbog (utan svinbog), så det fick jag halvt som halvt bevittna. Efter det såg jag på melodifestivalen från i lördags. Det funkade att se det här borta också, på svt play. Yeey!

Nu ska jag gå och lägga mig och se lite på film tror jag. Brukar aldrig bli så när jag bestämmer mig för det, men vi får väl se. Har ju en del godbitar med mig på datorn.

Puss och kram

Super Bowl

Idag träffade jag Jenny på dagen och vi åkte till en skoaffär som hade hur mycket skor som helt. Jag köpte tyvärr bara ett par träningsskor för jag kunde inte hitta ett enda par snygga klackskor som passade mina feta fötter. Och det var verkligen himla synd för det fanns en massa fina klackskor, och många av dem var på rea så de var jättebilliga. Men så var också mina träningsskor. Tror jag fick dem för lite mer än 200 spänn. Duger åt mig till att börja med. Har ju en så länge inte satt min fot inne på gymmet. Nu återstår bara att införskaffa träningskläder också, men det får bli en annan dag. Tills dess så nöjer jag mig med att sitta på mitt rum och tugga i mig godis om kvällarna. (Notera att det även finns godis med på bilden av dagens inköp).

Efter skoaffären gick vi in i en jättestor pysselaffär. Tilde, du skulle älska den affären!!! De hade bl.a. hur mycket scrapbooking album och scrapbooking grejer som helst så självklart fick jag för mig att jag ska börja med det. Köpte mig därför ett album efter mycket velande bland alla 50 olika sorter som fanns, och även ett block med scrapbookpapper.

När vi var klara inne i pysselaffären så åkte vi hem till Jenny och där åt vi pizza, chicken wings, och såg på Super Bowl. För er där hemma som är som jag och inte har/hade en aning om vad det är för någonting kan jag berätta att det är finalmatchen i fotboll (=amerikansk fotboll) och är man som jag och inte bryr sig ett dugg om fotboll så tittar man på matchen pg.a. alla reklampauser. Tydligen så är det snuskigt dyrt att sända reklam under matchen för att det är så mycket folk som tittar just då så kvalitén på de reklamer som sänds är riktigt hög. Jag måste faktiskt säga att det var en och annan rolig reklam här och var. Madonna uppträdde när det var halvlek också, det var lite kul att se.

Själva matchen förstod jag mig dock inte på. Det kan nog vara en utav de segaste matcher jag någonsin tittat på, dels pg.a. alla reklamavbrott, och dels pg.a. alla andra avbrott de hade hela tiden. 5min av matchen tog 30min att titta på. Så tråkig sport. Men en riktigt amerikansk kväll i alla fall och det var roligt!!

En liten bild på dagens inköp, bara för att det blir så mycket roligare att läsa då. Även fast texten fortfarande är den samma?

Saltapinnar-hamburgare

Började dagen med att jobba i 5 timmar. Eller jobba och jobba. Först åkte vi och åt brunch på en mexikansk restaurang. De skulle komma några och filma där inne på förmiddagen hade vi fått veta så barnen ville dit bara för att få vara med på teve. Och jo visst blev vi filmade alltid. Fråga är bara om 5 vinkande och hoppande ungar är någonting de vill ta med i tevesändningen!

Efter brunchen så gick vi till en affär som sålde balklänningar till barn. Egentligen kallades de nog inte balklänningar. De var huvudsakligen till för katoliker från mexico som använde dem vid olika tillställningar i kyrkan eller hur det var. Men i alla fall, dit gick vi för barnen ville dit. Det ska nämligen hållas en "pappa-dotter dans" på ett ställe här i närheten på alla hjärtans dag och pappan här har lovat alla 5 barnen att han ska ta med dem allihopa på den. Så av den anledningen ville barnen ha varsinn klänning. Och klänningarna i affären var som små mini balklänningar. Jag fick värsta nostalgikänslorna från när jag själv valde ut min balklänning för ett år sedan när vi var där inne!!! Barnens ansiktsuttryck när de fick på sig den första klänningen (av alla 100 de senare provade..) var helt oslagbar. De var verkligen helt överlyckliga och hur söta som helst!!!

På eftermiddagen träffade jag Jenny och hon visade mig Target! Himla bra affär, men tyvärr hade de inga termobyxor, vilket var det jag var ute efter eftersom vi ska till Michigan nästa helg. Vid target fanns även en T-Mobile butik så jag passade på att gå in där och skaffade mig ett amerikanskt telefonnummer som jag ska börja använda i min mobil nu. Har verkligen känt de senaste dagarna att jag inte klarar mig länge till utan en mobil här.

Sedan åkte vi till ett ställe i Diversey och åt där man kunde designa sin egen hamburgare. Riktigt smarrigt var det!!!
Såhär såg min hamburgare ut. Om ni undrar varför brödet ser så konstigt ut så är det för att det är pretzel-bröd (ungefär som saltapinnarbröd fast mjukt). Riktigt gott faktiskt, även fast det kanske inte låter så.

Imorgon har jag min lediga dag och då ska jag och Jenny åka till en skoaffär där de tydligen har billiga skor, och sen på kvällen ska jag hem till henne på ett litet Superbowl party! :)

Nu ska jag ta och krypa ner i sängen och se lite film innan jag somnar. Godnatt med er/God morgon där hemma (snart)!

Det efterlängtade gröna paketet

Blev helt överlycklig igår när jag såg ett grönt paket ligga vid dörren! 4st marabou mjölkchoklad, 1 påse riesen, 2 tidningar, 1 jättefin teckning som lillasyster målat, ett kort från mamma och ett kort från lillasyster. Det gjorde verkligen min dag, och åh vad jag har saknat Marabou! Tryckte i mig tre rader så fort jag öppnat paketet.
Och jag saknar er där hemma också! Tack för paketet Mammi!




Sensational bites

Igår följde jag med barnen på studiebesök till Svenska amerikanska muséet. Det var ganska kul att se vad de visade upp men allting handlade om hur det var år 1870 så nu har barnen fått en bild av att i sverige så har vi på oss långklänning och bor på en bondgård. De fick pyssla sina egna midsommarkransar också, och dem såg ut som på bilden här nedanför.


Efter studiebesöket hämtade jag upp de minsta två från skolan. Vi gick hem och åt lite mellis och sedan hämtade vi en till av tjejerna på skolan och eftersom att det var sista dagen i skolan den här veckan igår (de är lediga idag) så gick vi till Sensational bites och åt cupcakes/kakor. De hade en massa jättefina cupcakes där och en massa fina kakor. På vägen hem stannade vi i lekparken i över en timma och lekte och när vi sedan kom hem så hade min värdmamma bakat minicupcakes också. Och när de två älsta barnen kom hem från deras kompis så hade de också bakat cupcakes som de hade med sig. Så det blev en himla massa cupcakes igår!

På kvällen gick jag till Belmont och träffade en tjej som heter Luisa. Vi åt frozen yoghurt och det var så himla gott! Kan inte förstå att vi inte har någonting liknande i Sverige. Jag känner på mig att jag kommer att äta det ett antal gånger till under året.

Midsommarkransen

Ett trädgårdsland på muséet

Min supergoda cupcake. Den hade caramel inuti sig, ungefär som en center!

Chokladbollar

Igår fixade jag mitt social security number/card och efter det åkte vi till banken och skaffade ett bankkonto till mig. Det tog en evighet på banken och de skulle ha all möjlig onödig information av mig, plus att de stavade mitt namn fel minst 3 gånger så att jag var tvungen att skriva på nya papper hela tiden... Men men, nu har jag i alla fall ett bankkonto och nu väntar jag bara på att kortet ska komma.

På eftermiddagen bakade jag och en av lilltjejerna chokladbollar med strössel på. Det var helt omöjligt att hitta vanligt pärlsocker här så färgglatt strössel fick det bli istället. Jag tyckte de blev supergoda och de smakade precis som hemma, men jag vet inte vad barnen tyckte om dem, två utav dem lade tillbaka sina. Det kanske betyder att det blir desto fler till mig vilket ju är trevligt.

Idag på förmiddagen nu har jag för första gången tvättat mina kläder sedan jag kom hit. Problemet är bara att de inte har något tvättställ att hänga kläderna på efteråt för de torktumlar alla sina kläder här, så för tillfället så är hela källarvåningen full med kläder som hänger lite överallt!

Det har varit jättefint väder här de senaste två dagarna. I måndags var det typ +8 eller någonting och igår var det +15(!!). Tydligen så händer det nästan aldrig att det är så här varmt här i Januari, så vintern är tyvärr inte slut än... Det kan fortfarande komma mer snö, ända fram till Mars...
Nu ska jag gå upp och göra mig lite lunch innan jag börjar jobba idag :) Hoppas på att hinna med ett par skypesamtal idag också på förmiddagen. Så hej med er så länge och ha det så bra! :)

RSS 2.0